Collective Nouns for objects, animals and things - Part I

Collective Nouns for objects, animals and things - Part I


Choose the correct collective noun for the things given below.

1. A __ of soldiers.

a. Troop
b. Group
c. Army
d. Crowd

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Army



2. A __ of elephants.

a. Line
b. Herd
c. Stock
d. Community

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Herd



3. A __ of bullets.

a. Packet
b. Box
c. Barrel
d. Volley

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Volley



4. A __ of flowers.

a. Bundle
b. Collection
c. Posy
d. Basket

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Posy



5. A __ of people.

a. Group
b. Throng
c. Area
d. Table

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Throng



6. A __ of stamps.

a. Basket
b. Box
c. Book
d. Collection

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Collection



7. A __ of ants.

a. Swarm
b. Herd
c. Line
d. Hill

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Swarm



8. A __ of boats.

a. Row
b. Wave
c. Flotilla
d. Float

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Flotilla



9. A __ of hay.

a. Bundle
b. Bunch
c. String
d. Handful

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Bundle



10. A __ of chicken.

a. Bunch
b. Brood
c. Branch
d. Line

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Brood


Post your comment

You may like