Collective Nouns for objects, animals and things - Part II

Collective Nouns for objects, animals and things - Part II


Choose the correct collective noun for the things given below.

1. A __ of ships.

a. Float
b. Line
c. Army
d. Fleet

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Fleet



2. A __ of keys.

a. Bunch
b. Ring
c. Chain
d. Loop

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Bunch



3. A __ of rooms.

a. House
b. Home
c. Room
d. Suite

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Suite



4. A __ of sailors.

a. Army
b. Crew
c. Group
d. Unit

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Crew



5. A __ of goods.

a. Bag
b. Box
c. Installment
d. Consignment

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Consignment



6. A __ of followers.

a. Squadron
b. Army
c. Retinue
d. Crew

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Retinue



7. A __ of directors.

a. Bureau
b. Board
c. Office
d. Room

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Board



8. A __ of cavalry.

a. Squadron
b. Crew
c. Regiment
d. Army

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Squadron



9. A __ of art pieces and relics.

a. Showcase
b. Exhibition
c. Collection
d. Museum

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Museum



10. A __ of geese.

a. Fleet
b. Flock
c. Swarm
d. Herd

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Flock


Post your comment

More from CareerRide