Communicating with Employees - MCQs with answers - Part 2

Communicating with Employees - MCQs with answers - Part 2


1. ________ makes us from opinion on an individual based on one element.

a. Noise
b. Halo effect
c. Distance
d. Time pressure

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Halo effect



2. _____________ means an additional idea accompanying every idea that is expressed.

a. Mechanical Failure
b. Information Overload
c. Perceptions
d. Metacommunication

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Metacommunication



3. Which of the following is an option to overcome communication barriers?

a. Using pictures
b. Practising empathic communication
c. Setting communication goals
d. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. All of the above



4. Which of the following is a barrier to effective listening?

a. Setting communication goals
b. Using correct amount of redundancy
c. Partial listening and distractions
d. Improving communicator's credibility


View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Partial listening and distractions

Reason: Rest all the other options are solutions to overcome communication barriers.



5. Which of the factors influence organisational communication?

A. Information Ownership
B. Avoid evaluative judgement
C. Job specialisation

a. Only C
b. Only A
c. A & C
d. A, B & C

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. A & C



6. Which of these is an example of formal channel of communication?

a. Reports
b. Text messaging
c. Indirect communication
d. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Reports



7. State true or false

i. The term information ownership means that individuals possess unique information and knowledge about their jobs.

a. True
b. False

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. True



8. In how many directions does a communication flow in an organisational setup?

a. 1
b. 3
c. 7
d. 5

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. 5



9. State true or false.

i.Communication flows from superiors to subordinates in downward flow of communication.

a. True
b. False

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. True



10. What is the reason for downward communication to be ineffective?

a. Distortions
b. Procedures
c. Filtering
d. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Distortions


Post your comment

You may like