Communicating with Employees - MCQs with answers - Part 3

Communicating with Employees - MCQs with answers - Part 3


1. What is lateral communication?

a. Communication flows from superiors to subordinates
b. Communication flows between manager and members of other work - groups
c. Communication flows between peers
d. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Communication flows between peers



2. When communication flows between manager and outside groups like suppliers, creditors, banks, etc. is called _________.

a. Grapevine communication
b. External communication
c. Horizontal communication
d. Upward communication

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. External communication



3. ______________ is a tool for auditing communication policies, networks and activities.

a. Communication audits
b. Informal communication
c. Formal communication
d. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Communication audits



4. Which of the following is a communication network that needs to be audited?

a. Information - instructive network
b. Innovative network
c. Regulative network
d. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. All of the above



5. State true or false

i. Informal communication is also called as grapevine.

a. True
b. False

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. True



6. How many types of grapevine communication is there?

a. 5
b. 7
c. 3
d. 9

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. 3



7. ___________ is that part of grapevine which is inaccurate.

a. Chain system
b. Gossip system
c. Cluster system
d. Rumour

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Rumour

Reason: Rest all the options are the types of grapevine communication.



8. State true or false.

i. Innovative network includes pertaining to policies, procedures and rules.

a. True
b. False

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. False

Reason: innovative network includes problem solving, meeting and suggestions.


Post your comment

You may like