Computer Virus - computer awareness questions

Computer Virus - computer awareness questions


These questions on Computer Virus are useful during various competitive examinations such as Bank PO, Bank, Clerk, SSC, Railway, LIC AAO etc and entrances MBA, BBA, BBS, MCA, BCA, hotel management etc.

Q1. What is “Trend Micro”?

1. It is anti-virus software
2. It is just a program
3. It is virus program
4. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: It is anti-virus software




Q2. What is the name of the viruses that fool a user into downloading and/or executing them by pretending to be useful applications?

1. Cracker
2. Worm
3. Trojan horses
4. Keylogger

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Trojan horses




Q3. The virus that spread in application software is called as

1. Boot virus
2. Macro virus
3. File virus
4. Anti virus

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Macro virus




Q4. How does a Le-Hard virus come into existence?

1. Hardware
2. Software
3. FRIDAY 13
4. Command.Com

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Command.Com




Q5. What is the virus that spread in computer?

1. It is hardware
2. It is system software
3. It is a computer program
4. It is a windows tool

View Answer / Hide Answer

ANSWER: It is a computer program




Q6. What kind of attempts is made by individuals to obtain confidential information from a person by falsifying their identity?

1. Computer viruses
2. Spyware scams
3. Phishing scams
4. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Phishing scams




Q7. When does the time bomb occur?

1. During a particular logic and data
2. During a particular time
3. During a particular data or time
4. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: During a particular data or time




Q8. Delayed payload of some viruses is also called as

1. Time
2. Bomb
3. Anti-virus
4. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Bomb




Q9. What is the first boot sector virus?

1. Brain
2. Mind
3. ELK cloner
4. None of the above.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Brain




Q10. What is the name of first computer virus?

1. The Famous
2. HARLIE
3. PARAM
4. Creeper

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Creeper




Q11. The difference between a virus and a self-replicating program which is like a virus is that rather than creating copies of itself on only one system it propagate through computer

network. What is the self replicating program called?

1. Keylogger
2. Cracker
3. Worm
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Worm




Q12. What is anti-virus?

1. It is a computer
2. It is a program code
3. It is a company name
4. It is an application

View Answer / Hide Answer

ANSWER: It is a program code


Post your comment

    Discussion

  • RE: Computer Virus - computer awareness questions -Brinda Mishra (03/07/15)
  • Correct answer is Phishing scams and not Computer Virus

    What kind of attempts is made by individuals to obtain confidential information from a person by falsifying their identity?

    1. Computer viruses
    2. Spyware scams
    3. Phishing scams
    4. None of the above

    View Answer / Hide Answer

    ANSWER: Computer viruses

You may like