Conducting Marketing Research & Forecasting Demand - MCQs with answers-Part 1

Conducting Marketing Research and Forecasting Demand - MCQs with answers - Part 1


The Marketing Research System

1. It is the job of ________ to produce insight into the customer's attitude and buying behavior.

a) Marketing Researcher
b) Marketing Planner
c) Marketing Personnel
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Marketing Researcher



2. ____________ provides diagnostic information about how and why we observe certain effects in the marketplace, and what they mean to marketers?

a) Marketing information
b) Marketing data
c) Marketing insights
d) None of the above.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Marketing insights



3. __________ as the systematic design, collection, analysis and reporting of data and findings relevant to a specific market situation facing the company.

a) Marketing Research
b) Marketing Planning
c) Data Collection
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Marketing Research



4. Marketing Research firms fall into _____ categories.

a) 3
b) 4
c) 5
d) 6

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) 3



5. ___________-gather consumer and trade information which they sell for a fee.

a) Customer marketing Research firm
b) Speciality line marketing Research firm
c) Syndicated Service Research firm
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Syndicated Service Research firm



6. IMRB International is a

a) Customer marketing Research firm
b) Syndicated Service Research firm
c) Speciality line marketing Research firm
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Syndicated Service Research firm



7. ______________design and carry on research studies for various clients based on specific briefs.

a) Customer Marketing Research Firm
b) Syndicated Service Research firm
c) Speciality line marketing Research firm
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Customer Marketing Research Firm



8. ________________________provide specialized research services such as developing a research brief.

a) Syndicated Service Research firm
b) Customer Marketing Research Firm
c) Speciality line marketing Research firm
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Speciality line marketing Research firm



9. In a marketing research process, problem should not be defined ________

a) Too broadly
b) Too narrow
c) Either too broadly or too narrow
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Either too broadly or too narrow



10. __________ from the decisions can be a good way of defining problems because the purpose of research is to generate meaningful information.

a) Working from start
b) Working backwards
c) a & B
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Working backwards


Post your comment

You may like