Conducting Marketing Research & Forecasting Demand - MCQs with answers - Part 5

Conducting Marketing Research and Forecasting Demand - MCQs with answers - Part 5


Marketing measurement metrics

1. Marketing consultant Pat Lapointe sees __________ as providing all the up-to-the-minute information necessary to run the business operations for a company.

a) Marketing dashboards
b) Marketing research
c) Marketing information system
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Marketing dashboards



2. The _________ pathway looks at how prospects become customers, from awareness to preference to trial to repeat purchase.

a) Brand metrics
b) Cash-flow metrics
c) The unit metrics
d) The customers’ metrics

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) The customers’ metrics



3. The _________focuses on how well marketing expenditures are achieving short-term returns.

a) The cash-flow metrics
b) The unit metrics
c) Brand metrics
d) Offerings metrics

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) The cash-flow metrics



4. Program and campaign ROI comes under

a) Customer metrics
b) Unit metrics
c) Brand metrics
d) Cash-flow metrics

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) Cash-flow metrics



5. Margin optimization is a type of metric that comes under

a) Unit metric
b) Customer metric
c) Brand Metric
d) Cash-flow metric

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Unit metric



6. Financial Valuation is a type of metric that falls under

a) Unit metric
b) Brand metric
c) Customer metric
d) Cash-flow metric

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Brand metric



7. Initiative portfolio optimization is a type of metric that comes under:

a) Cash-flow metric
b) Unit metric
c) Brand metric
d) Customer metric

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Cash-flow metric



8. Marketing is responsible for preparing the sales forecast.

a) True
b) False
c) Can’t say
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) False



9. Sales forecasts are based on estimates of _______.

a) Demand
b) Supply
c) Demand and supply
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Demand



10. The ____________ is the set of consumers who profess a sufficient level of interest in a market offer.

a) Potential market
b) Available market
c) Target market
d) Penetrated market

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Potential market


Post your comment

    Discussion

  • RE: Conducting Marketing Research & Forecasting Demand - MCQs with answers - Part 5 -Rupesh (01/18/17)
  • Nice Questions

You may like