Creating an Oracle Database - Oracle placement test

Creating an Oracle Database - Oracle placement test


1) We can create an Oracle Database using which of these ways?

A) The Database Configuration Assistant
B) The CREATE DATABASE statement
C) Upgrade an existing database
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above




2) Sufficient disk storage space must be available for the planned database on the computer that runs Oracle Database?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




3) In issue the Create Database statement which file specifies the maximum number of data files that can be open in the database; this number affects the initial sizing of the control file?

A) MAXDATAFILES
B) MAXINSTANCES
C) MAXLOGFILES
D) MAXLOGMEMBERS
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) MAXDATAFILES




4) In Specifying Oracle-Managed Files at Database creation which sub clause is specified for the UNDO TABLESPACE clause?

A) No LOGFILE
B) No SYSAUX DATAFILE
C) No DATAFILE
D) No TEMPFILE
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) No DATAFILE




5) In Run Scripts to build data dictionary views which script Creates the views of the data dictionary tables, the dynamic performance views, and public synonyms for many of the views, Grants PUBLIC access to the synonyms?

A) CATALOG.SQL
B) CATPROC.SQL
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) CATALOG.SQL




6) Which area is a location in which Oracle Database can store and manage files related to backup and recovery?

A) Flash Recovery Area
B) Managing the System Global Area (SGA)
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Flash Recovery Area




7) In System Global Area which initialization parameter is a dynamic parameter that lets you specify or adjust the size of the large pool component of the SGA?

A) STREAMS_POOL_SIZE
B) JAVA_POOL_SIZE
C) LARGE_POOL_SIZE
D) SHARED_POOL_SIZE
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) LARGE_POOL_SIZE




8) In viewing information about the SGA which view Displays information about the amount of SGA memory available for future dynamic SGA resize operations?

A) V$SGA_DYNAMIC_COMPONENTS
B) V$SGA_DYNAMIC_FREE_MEMORY
C) V$SGASTAT
D) V$SGAINFO
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) V$SGA_DYNAMIC_FREE_MEMORY




9) The actual distribution of values among the SGA components gives the value of actual buffer cache size?

A) 60M
B) 64M
C) 128M
D) 4M
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) 128M




10) The DROP DATABASE statement deletes all control files and all other database files listed in the control file, to use the DROP DATABASE statement successfully which conditions must apply?

A) The database must be mounted and closed
B) The database must be mounted exclusively--not in shared mode
C) The database must be mounted as RESTRICTED
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above




11) In which Scope Clause the change is applied in the server parameter file only, the effect is as follows:

1) For dynamic parameters, the change is effective at the next startup and is persistent.
2) For static parameters, the behavior is the same as for dynamic parameters. This is the only SCOPE specification allowed for static parameters.

A) SCOPE = MEMORY
B) SCOPE = SPFILE
C) SCOPE = BOTH
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) SCOPE = SPFILE




12) In defining Application Services for Oracle Database 10g which Services describe applications, application functions, and data ranges as either functional services or data-dependent services?

A) Configuring Services
B) Deploying Services
C) Using Services
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Configuring Services




13) In Viewing Information about the Database which views Contains database information from the control file?

A) V$DATABASE
B) DATABASE_PROPERTIES
C) GLOBAL_NAME
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) V$DATABASE


Post your comment

You may like