Daily Vocabulary practice test - Nov 03, 2014

Daily Vocabulary practice test – Nov 03, 2014


1. Direction: The following sentence is divided into 4 parts. Choose the one with a mistake.

Collecting money for the new school
may not be very easy
but if everyone does their best
we can still reach the target.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: but if everyone does their best




2. Direction: The following sentence is divided into 4 parts. Choose the one with a mistake.

The trees shed their leaves
during autumn
and sprout fresh ones
in the spring

View Answer / Hide Answer

ANSWER: in the spring




3. Direction: Choose the alternative which is the nearest opposite of the given word.

Serpentine:

Angular
Straight
Serious
Orthodox

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Straight




4. Direction: Choose the right word to complete the sentence below.

The terrorist showed about no ______ at the loss of thousands of innocent lives.

Remorse
Consolation
Commiserate
Conflagration

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Remorse




5. Direction: Choose the alternative which is the nearest opposite of the given word.

Practical:

Difficult to learn
Highly supportive
Possessing little usefulness
Easy to learn

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Possessing little usefulness




6. Direction: Choose the alternative which is the nearest opposite of the given word.

Contaminated:

Decongested
Refreshed
Deodorized
Disinfected

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Disinfected




7. Direction: Choose the word closest in meaning to the given word.

Retaliate:

Repay in kind
To repeat
Throwback
Begin

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Repay in kind




8. Direction: Choose the word closest in meaning to the given word.

Bonafide:

Bonded
Secured
Citizen
In good faith

View Answer / Hide Answer

ANSWER: In good faith




9. Direction : Choose the most appropriate word/phrase to complete the given sentence with particular reference to grammar, syntax and style.

The reason I went to Mumbai was ___________ my brother was ill.

because
since
that
for

View Answer / Hide Answer

ANSWER: that


Post your comment

You may like