Daily Vocabulary practice test - Oct 04, 2014

Daily Vocabulary practice test – Oct 04, 2014


Choose the pair of words which have a relationship similar to that between the given pair of words.

1. GLIMMER: LIGHT

(A) catastrophe: avalanche
(B) link: chain
(C) sting: smell
(D) trace: substance
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (D) trace: substance




2. 10. SANDAL: FOOTWEAR

(A) volume: Shelf
(B) watch: timepiece
(C) monarch: castle
(D) wax: candle
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (C) monarch: castle




3. INCUMBENT: OFFICE

(A) politician: election
(B) jailer: prison
(C) retiree: service
(D) tenant: dwelling
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (D) tenant: dwelling




4. EMULATE: PERSON

(A) mimic: gesture
(B) create: reputation
(C) obey: leader
(D) work: partner
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (A) mimic: gesture




5. VOLATILE: VAPORIZE

(A) translucent: illuminate
(B) frigid: chill
(C) ponderous: lift
(D) soluble: dissolve
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (D) soluble: dissolve




6. TERRESTRIAL: LAND

(A) aquatic: water
(B) predatory: animal
(C) nocturnal: day
(D) arid: desert
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (A) aquatic: water




7. CREST: HILL

(A) fathom: sea
(B) linen: bed
(C) stem: plant
(D) roof: house
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (D) roof: house




8. SEED: PLANT

(A) egg: bird
(B) pouch: kangaroo
(C) calf: cow
(D) drop: water
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (A) egg: bird




9. JUNCTURE: CONNECT

(A) terminus: end
(B) interrupt: between
(D) puncture:
(E) ramification: center
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (A) terminus: end




10. COBBLER: SHOE

(A) farmer: field
(B) mechanic: machine
(C) pilot: runway
(D) baker: flour
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (B) mechanic: machine




11. ABRASIVE: SKIN

(A) dissolve : water
(B) resilient: shock
(C) float : oil
(D) corrosive: iron
(E) responsive: stimulus
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (D) corrosive: iron




12. NEIGHBOR: PROXIMITY

(A) supervisor: obedience
(B) comrade: order
(C) adversary: opposition
(D) traitor: distrust
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (C) adversary: opposition


Post your comment

You may like