Daily Vocabulary practice test - Oct 07, 2014

Daily Vocabulary practice test – Oct 07, 2014


Directions: - Choose the pair of words which have a relationship between themselves similar to the relationship between the given pair of words.

Q1. echo : sound

1. reflection : light
2. amplifier : speaker
3. Mile: Kilometer
4. Pen : book
View Answer / Hide Answer

ANSWER: reflection : light




Q2. collateral : repayment

1. baseball: points
2. benefit : Advantage
3. veto : referendum
4. bail : appearance
View Answer / Hide Answer

ANSWER: bail : appearance




Q3. Furtive: secrecy

1. umbrella : rain
2. velocity : acceleration
3. conflagration : fire
4. square : rectangle
View Answer / Hide Answer

ANSWER: conflagration : fire




Q4. Fathom: comprehend

1. Sieve: strain
2. Convict: sentence
3. Porthole: window
4. outline : image
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Sieve: strain




Q5. Nonchalant: concerned

1. Furtive: secrecy
2. Ingenious: talent
3. Artistic: success
4. Voluntary: professional
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Voluntary: professional




Q6. Sieve: draining

1. Paper: writing
2. Filter: separating
3. Faucet: washing
4. Oven: cleaning
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Filter: separating




Q7. Poker: cards

1. Roulette: wheel
2. Lottery: dice
3. Racetrack: horses
4. Football: goal
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Roulette: wheel




Q8. Brush: touch

1. Chatter: talk
2. Study: write
3. Glimpse: see
4. Fathom: depth
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Glimpse: see




Q9. Footstool: Foot

1. Desk: top
2. Bench: chair
3. Pillow: head
4. warranty : security
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Pillow: head




Q10. Canoe: rapids

1. Dodge: run
2. Truck: garage
3. Plane: turbulence
4. Pond: stream
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Plane: turbulence




Q11. Iron: blacksmith

1. Gold: miser
2. Steel: industrialist
3. Silver: miner
4. Clay: potter
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Clay: potter




Q12. Antidote: poison

1. Fertilizer: irrigation
2. Lubricant: friction
3. Oar: rowboat
4. Radar: frequency
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Lubricant: friction




Q13. Embezzler: funds

1. Opportunist: luck
2. Traitor: enemy
3. Convict: sentence
4. Poacher: game
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Poacher: game




Q14. Savoury: taste

1. Obnoxious: smell
2. Melodious: hearing
3. Blurred: vision
4. Volume: space
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Melodious: hearing


Post your comment

You may like