Daily Vocabulary practice test - Oct 10, 2014

Daily Vocabulary practice test – Oct 10, 2014


Directions: - Choose the pair of words which have a relationship between themselves similar to the relationship between the given pair of words.

Q1. Archive: documents

1. Library: books
2. Rock band: instruments
3. Court: sentences
4. Stage: artist
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Library: books




Q2. Pungent: taste

1. Faint: odour
2. Numb: touch
3. Hoarse: sound
4. Misty: sight
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Hoarse: sound




Q3. Conquer: victory

1. Defeat: triumph
2. Relieve: pressure
3. Entrap: deceit
4. Surrender: strength
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Defeat: triumph




Q4. Tarnish: silver

1. Carve: ivory
2. Peel: banana
3. Weave: tapestry
4. Rust: iron
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Rust: iron




Q5. Guzzle: drink

1. Choke: bone
2. Gobble: food
3. Swallow : cake
4. Breathe : air
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Gobble: food




Q6. Fruit: pear

1. Tree: Sacred fig
2. Flower: bloom
3. Harvest: seed
4. Blossom: bee
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Tree: Sacred fig




Q7. Nutrients: food

1. Oxygen: air
2. Earth: plants
3. Diet: health
4. Moon: light
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Oxygen: air




Q8. Lie: untruthful

1. Steal: punished
2. Exaggerate: retold
3. Pray: kneeling
4. Pardon: forgiving
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Pardon: forgiving




Q9. Shell: walnut

1. Coating: candy
2. Peel: banana
3. Icing: cake
4. Loaf: bread
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Peel: banana




Q10. Steam: geyser

1. Ice: glass
2. Waterfall: cliff
3. Lava: volcano
4. Avalanche: mountain
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Lava: volcano




Q11. Logo: company

1. Style: artist
2. Inventory: storekeeper
3. Trademark: manufacturer
4. Cloth: weaver
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Trademark: manufacturer



Post your comment

You may like