Daily Vocabulary practice test - Oct 13, 2014

Daily Vocabulary practice test – Oct 13, 2014


Directions: - Choose the alternative which is closest in meaning to the given word.

Q1. Discretion

1. Implication
2. Prudence
3. Relevance
4. Direction
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Prudence




Q2. Perpetuity

1. Eternity
2. Entailment
3. Infinity
4. Duration
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Eternity




Q3. Prudent

1. Shy
2. Careful
3. Supercilious
4. Smiling
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Careful




Q4. Nonchalant

1. Negligent
2. Apprehensive
3. Listless
4. Casual
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Casual




Q5. Mauve

1. Yellow
2. Blue
3. Light purple
4. Red
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Light purple




Q6. Serenity

1. Tranquillity
2. Wise
3. Charred
4. Thin
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Tranquillity




Q7. Sparse

1. A gathering
2. Hidden supplies
3. Thin
4. Large crowd
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Thin




Q8. Curtailment

1. Limitation
2. A youth
3. Exposure
4. A veteran
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Limitation




Q9. Sycophant

1. Coward
2. Brave
3. Flatterer
4. Greedy
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Flatterer




Q10. Ramification

1. Deceit
2. Rollercoaster
3. Reinforcement
4. Consequence
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Consequence




Q11. Embellish

1. To cherish
2. Decorate
3. Perfect
4. Worship
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Decorate




Q12. Salvo

1. Quarters for troops
2. Dispute
3. barrage
4. Large boat
View Answer / Hide Answer

ANSWER: barrage



Post your comment

You may like