Daily Vocabulary practice test - Oct 14, 2014

Daily Vocabulary practice test – Oct 14, 2014


Directions: - Choose the pair of words which have a relationship between themselves similar to the relationship between the given pair of words.

Q1. Endure: Tolerate

1. Compete: struggle
2. Applaud: recitalist
3. Evade: custodian
4. Condemn: offender
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Compete: struggle




Q2. Schedule: Train

1. Scale: map
2. Agenda: summit
3. Footnote: article
4. Ticket: movie
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Agenda: summit




Q3. Apparent: obscure

1. Dabble: superficial
2. Repudiate: angry
3. Explain: confused
4. Instigate: deter
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Instigate: deter




Q4. Jingoist: nationalist

1. Fool: ridicule
2. Manager: personnel
3. Braggart: egotist
4. Expert: contestant
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Braggart: egotist




Q5. Shop: merchandise

1. Park: bushes
2. Road: traffic
3. Clinic: patient
4. Canteen: food
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Canteen: food




Q6. Poll: opinion

1. Map: world
2. Draft: minute
3. Vote: citizen
4. Exam: preparation
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Exam: preparation




Q7. Diploma: graduation

1. Title: land
2. Supplement: will
3. License: hunter
4. Deed: purchase
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Deed: purchase




Q8. Furrow: plough

1. Field: grain
2. Wake: vessel
3. Arrow: blow
4. Bale: twine
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Wake: vessel




Q9. Stipend: bonus

1. Performance: encore
2. Gift: celebration
3. Reward: superiority
4. Battle: victory
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Performance: encore




Q10. Hanger: aeroplane

1. Stable: donkey
2. Harbor: boats
3. Bed: river
4. Parking: automobile
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Harbor: boats



Post your comment

You may like