Daily Vocabulary practice test - Oct 17, 2014

Verbal Analogies tests with answer


Choose the pair of words which have a relationship similar to that between the given pair of words.

1. FRUGALITY: STINGY

(A) warmth: heat
(B) resolution: whimsical
(C) reflection: thoughtful
(D) pride: haughty
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (D) pride: haughty




2. FRATERNIZE: AMIABLE

(A) expiate: apprehensible
(B) respect: honor
(C) collaborate: cooperative
(D) compliment: suppliment
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (C) collaborate: cooperative




3. GLIMMER: LIGHT

(A) catastrophe: avalanche
(B) link: chain
(C) sting: smell
(D) trace: substance
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (D) trace: substance




4. JOURNAL: ARTICLE

(A) anthology: poem
(B) dance: ballet
(C) magazine: cover
(D) concert: musicians
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (A) anthology: poem




5. POSTSCRIPT: LETTER

(A) preamble: document
(B) glossary: reference
(C) epilogue: play
(D) signature: pen
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (C) epilogue: play




6. TYRANT: GOVERN

(A) external: examine
(B) inquisitor: question
(C) cynic: believe
(D) volunteer: work
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (B) inquisitor: question




7. TERRESTRIAL: LAND

(A) aquatic: water
(B) predatory: animal
(C) nocturnal: day
(D) arid: desert
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (A) aquatic: water




8. TENTACLES: OCTOPUS

(A) claws: crab
(B) petals: flower
(C) tadpoles: frog
(D) algae: seaweed
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (A) claws: crab




9. WAITER: DINER

(A) ballet: dancer
(B) clerk: customer
(D) juror: judge
(E) captain: teammate
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (B) clerk: customer




10. PETAL: FLOWER

(A) ashok: tree
(B) staple: paper
(C) sprout: seed
(D) tooth: comb
View Answer / Hide Answer

ANSWER: (D) tooth: comb


Post your comment

You may like