Daily Vocabulary practice test - Oct 22, 2014

Daily Vocabulary practice test – Oct 22, 2014


Directions: - Choose the alternative which is closest in meaning to the given word.

Q1. Conciliatory

1. Highest point
2. Appeasing
3. Pithy phrase
4. Nucleus
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Appeasing




Q2. Indolence

1. Aperture
2. Endurable
3. Laziness
4. Thoughtful
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Laziness




Q3. Relapse

1. Exit
2. Reversion
3. Apologize
4. Re-evaluate
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Reversion




Q4. Catastrophe

1. Revenge
2. Calamity
3. Payback
4. Hitch
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Calamity




Q5. Forfeit

1. Perturb
2. Regress
3. Surrender
4. Disturb
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Surrender




Q6. Fiscal

1. Money
2. Economic
3. Warfare
4. Indolence
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Economic




Q7. Cornucopia

1. Abundance
2. Stack
3. Calamity
4. Colonise
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Abundance




Q8. Exuberant

1. Ardent
2. Apocalypse
3. Enthusiastic
4. Lethargic
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Enthusiastic




Q9. Legation

1. Deputation
2. Law
3. Order
4. Legislative
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Deputation




Q10. Repatriate

1. Send home
2. Colonise
3. Persuade
4. Reimburse
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Send home


Post your comment

You may like