Daily Vocabulary practice test - Oct 25, 2014

Daily Vocabulary practice test – Oct 25, 2014


1. Direction: For each question, select the word which is closest in meaning to the given word.

DEFUNCT :

Insolvent
Defaulting
Extinct
Discouraged

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Extinct




2. Direction: Select the most appropriate words/phrases from among the choices to complete the most meaningful sentence.

Being ____________ with hygiene, she gets terribly annoyed at seeing the slightest speck on her crockery

Obsessed
Particular
Convinced
Garish

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Obsessed




3. Direction: Select the most appropriate words/phrases from among the choices to complete the most meaningful sentence.

MS Dhoni is at the pinnacle of his prowess and seems to be enjoying every moment of his cricket

power
prowess
repository
invincible

View Answer / Hide Answer

ANSWER: prowess




4. Direction: Select the most appropriate words/phrases from among the choices to complete the most meaningful sentence.

US President Barack Obama had earlier said that the companies which provide jobs at home would get bigger tax breaks but those ______________ work would have to pay more.

Legitimating
Outsourcing
Obtaining
None

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Outsourcing




5. Direction : Pick out the word in each of the following questions that is different.

Lily, rose, croton, marigold, morning glory

Corton
Lily
Marigold
Morning glory

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Corton




6. Direction : Choose the most appropriate word/phrase to complete the given sentence with particular reference to grammar, syntax and style.

He was only ______________ willing to go abroad, and jumped _____________ my suggestion that he should deputise for me at the conference.

very ---- about
so ---- on
not --- at
too --- at

View Answer / Hide Answer

ANSWER: too --- at




7. Direction : Select the correct word or phrase to complete a grammatical sentence.

He is a good ____________ and has specialized in painting walls of houses.

Artist
Artisan
Artiste
Artifact

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Artisan




8. Directions: - Choose the pair of words which have a relationship between themselves similar to the relationship between the given pair of words.

expunge : record

1. execute : order
2. discharge : civilian
3. ridicule : clown
4. exterminate : life
View Answer / Hide Answer

ANSWER: exterminate : life




9. Directions: - Choose the pair of words which have a relationship between themselves similar to the relationship between the given pair of words.

Pulse: heart

1. Pitch: music
2. Nerve: brain
3. Tick: clock
4. Motor: engine
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Pulse: heart



Post your comment

You may like