Daily Vocabulary practice test - Sep 22, 2014

Daily Vocabulary practice test – Sep 22, 2014


Directions: - Choose the alternative which is closest in meaning to the given word.

Q1. Straddle

1. To bring to halt
2. Have one leg on either side of
3. Tie up
4. Travel aimlessly
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 2. Have one leg on either side of




Directions: - Choose the alternative which is closest in meaning to the given word.

Q2. Swath

1. A long, open strip
2. Widespread destruction
3. Sample piece of cloth
4. Type of head-dress
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 1. A long, open strip




Directions: - Choose the alternative which is closest in meaning to the given word.

Q3. Imponderable

1. Manifest
2. Confining
3. Incapable of being evaluated
4. Meditative
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 3. Incapable of being evaluated




Directions: - Choose the alternative which is closest in meaning to the given word.

Q4. Retaliate

1. To repeat
2. Add on
3. Repay in kind
4. Nullify
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 3. Repay in kind




Directions: - Choose the alternative which is closest in meaning to the given word.

Q5. Cede

1. To impregnate
2. Begin
3. Retreat
4. Yield
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 4. Yield




Directions: - Choose the pair of words which have a relationship between themselves similar to the relationship between the given pair of words.

Q6. Knit: eyebrows

1. Shake: hands
2. Purse: lip
3. Walk: legs
4. Stoop: knees
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 2. Purse: lip




Directions: - Choose the pair of words which have a relationship between themselves similar to the relationship between the given pair of words.

Q7. Goggles: eyes

1. Thumbs: fingers
2. Noises: ears
3. Stilts: legs
4. Gloves: hands
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 4. Gloves: hands




Directions: - Choose the pair of words which have a relationship between themselves similar to the relationship between the given pair of words.

Q8. Clasp: hand

1. Shoe: foot
2. Blink: eye
3. Embrace: arm
4. Crutch: leg
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 3. Embrace: arm




Directions: - Choose the pair of words which have a relationship between themselves similar to the relationship between the given pair of words.

Q9. sycophant : flattery

1. imposter : deference
2. bandit : hypocrisy
3. swindler : fraudulence
4. advocate : defamation
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 3. swindler : fraudulence




Directions: - Choose the pair of words which have a relationship between themselves similar to the relationship between the given pair of words.
Q10. nascent : fruition

1. prolific : completion
2. latent : characteristic
3. likely : probability
4. embryonic : maturity
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 4. embryonic : maturity




Directions: - Choose the pair of words which have a relationship between themselves similar to the relationship between the given pair of words.

Q11. Judge: justice

1. Guest: invitation
2. Doctor: hospital
3. Actor: entertainment
4. Chef: recipe
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 3. Actor: entertainment




Directions: - Choose the pair of words which have a relationship between themselves similar to the relationship between the given pair of words.

Q12. Marathon: endurance

1. Race: track
2. Hike: guide
3. Line: length
4. Sprint: speed
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 4. Sprint: speed



Post your comment

You may like