Daily Vocabulary practice test - Sep 23, 2014

Daily Vocabulary practice test – Sep 23, 2014


Directions: - Choose the pair of words which have a relationship between themselves similar to the relationship between the given pair of words.

Q1. geyser : steam

1. Stream: river
2. avalanche : trees
3. glacier : iceberg
4. volcano : lava
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 4. volcano : lava




Q2. soccer : teams

1. coach : players
2. Painter: artistry
3. football : spectators
4. golf : individuals
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 4. golf : individuals




Q3. Dancer: feet

1. Juggler: hands
2. Surgeon: heart
3. Drummer: drums
4. Lawyer: client
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 1. Juggler: hands




Q4. Phoenix: immortality

1. Unicorn: cowardice
2. Furtive: secrecy
3. Sphinx: mystery
4. Ogre: wisdom
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 3. Sphinx: mystery




Q5. Assuage: anguish

1. Investigate: annoyance
2. Alleviate: affliction
3. Relent: gentle
4. Discuss: torment
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 2. Alleviate: affliction




Q6. Captain: crew

1. Guests: party
2. Defendant: jury
3. Chairperson: committee
4. Mascot: team
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 3. Chairperson: committee




Q7. Homestretch: race

1. Finale: opera
2. Gallery: play
3. Source: essay
4. Applause: oration
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 1. Finale: opera




Q8. Paragraph: sentences

1. Cover: pages
2. Directory: graphs
3. Grammar: errors
4. Book: chapter
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 4. Book: chapter




Q9. Paw: bear

1. Tadpole: frog
2. Hoof: zebra
3. Wing: bird
4. Gill: fish
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 2. Hoof: zebra




Q10. Imply: profess

1. Hint: announce
2. Evil: malefactor
3. Propose: negate
4. Invite: accept
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 1. Hint: announce




Directions: - Choose the alternative which is closest in meaning to the given word.

Q11. Broach

1. Introduce
2. Offend
3. Bridge
4. Doomed
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 1. Introduce




Q12. Cynosure

1. Catapult
2. Center of attention
3. Certainty
4. Tirade
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 2. Center of attention




Q13. Vicissitude

1. Obstinate
2. Sturdy
3. Complexity
4. Change of fortune
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 4. Change of fortune




Q14. Paltry

1. Cynicism
2. Insignificant
3. Average
4. Dissemble
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 2. Insignificant




Q15. Disparage

1. Dangerous
2. Belittle
3. Discriminate
4. Argue noisily
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 2. Belittle




Q16. Overture

1. Proposal
2. Unintentional
3. Witty
4. Disclosure
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 1. Proposal



Post your comment

You may like