Daily Vocabulary practice test - Sep 24, 2014

Daily Vocabulary practice test – Sep 24, 2014


Directions: - Choose the alternative which is closest in meaning to the given word.

Q1. Wrangler

1. Cowboy
2. Linesman
3. Umpire
4. Independent person
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 1. Cowboy




Q2. Machismo

1. Aggressive masculine pride
2. Arrogance
3. Egotism
4. Conceit
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 1. Aggressive masculine pride




Q3. Hazardous

1. Unintentional
2. Dubious
3. dangerous
4. Hesitant
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 3. dangerous




Q4. Deceitful

1. Witty
2. Rowdy
3. Ribald
4. Dishonest
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 4. Dishonest




Q5. ruffian

1. violent person
2. Tenacious
3. Sedate
4. tranquillize
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 1. violent person




Q6. Persevere

1. Evacuate
2. Persist
3. abandon
4. desert
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 2. Persist




Q7. Procure

1. To heal
2. persuade
3. get possession of
4. instigate
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 3. get possession of




Q8. Serenity

1. calmness
2. Listlessness
3. Impassivity
4. Tenacious
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 1. calmness




Q9. Docile

1. Arable
2. Easily followed
3. Comprehensible
4. Obedient
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 4. Obedient




Q10. evocative

1. Moving
2. Reminiscent
3. Obvious
4. Instructive
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 2. Reminiscent




Directions: - Choose the pair of words which have a relationship between themselves similar to the relationship between the given pair of words.

Q11. Bat: baseball

1. Racket: tennis
2. Gun: duck
3. Hammer: screw
4. Puck: hockey
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 1. Racket: tennis




Q12. Fertiliser: plant

1. Trap: fox
2. Battle: victory
3. Flame: fire
4. Food: human
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 4. Food: human




Q13. Vociferous: loud

1. Imaginative: headstrong
2. Ecstatic: desolation
3. Acrobatic: dangerous
4. Resplendent: bright
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 4. Resplendent: bright




Q14. Strategist: planner

1. Interloper: intrude
2. Interrogator: reply
3. Instigator: inhibit
4. Prospector: explode
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 1. Interloper: intrude




Q15. Eddy: water

1. billow: tide
2. Fire: destroy
3. Surge: Flood
4. tornado: air
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 4. tornado: air




Post your comment

You may like