Daily Vocabulary practice test - Sep 25, 2014

Daily Vocabulary practice test – Sep 25, 2014


Directions: - Choose the alternative which is closest in meaning to the given word.

Q1. Scavenger

1. Wanderer
2. Junkman
3. Seeker
4. Psychotherapist
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Junkman




Q2. Fetid

1. Rotten
2. Hazardous
3. Insolvent
4. Perilous
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Rotten




Q3. Vitiate

1. Rebuff
2. Accelerate
3. To impair
4. Improve
View Answer / Hide Answer

ANSWER: To impair




Q4. Obtuseness

1. Accuracy
2. Stupidity
3. Acumen
4. Obtuseness
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Stupidity




Q5. Perilous

1. Unsteady
2. Deceitful
3. Falsehearted
4. Dangerous
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Dangerous




Q6. Rebuff

1. To bungle
2. rejection
3. Refine
4. Prevent
View Answer / Hide Answer

ANSWER: rejection




Q7. Ascribe

1. Scratch
2. Accredit
3. Sign
4. Write
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Accredit




Q8. Imperil

1. To threaten
2. Put in danger
3. Destabilize
4. Terrify
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Put in danger




Q9. Unambiguous

1. Intrepid
2. Unmistakable
3. Unparalleled
4. Erratic
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Unmistakable




Q10. Conjugal

1. Exclusive
2. Marital
3. Inactive
4. Exotic
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Marital




Directions: - Choose the pair of words which have a relationship between themselves similar to the relationship between the given pair of words.

Q1. Forgery: signature

1. Deceit: gamble
2. Complication: stratagem
3. Masquerade: costume
4. Fake: Money
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Fake: Money




Q2. Salt: mineral

1. Lead: pencil
2. Cocoa: coffee
3. Sugar: cane
4. Cinnamon: spice
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Cinnamon: spice




Q3. Neigh: Horse

1. Hoots: owl
2. Horn: car
3. Nest: bluejay
4. Stable: horse
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Hoots: owl




Q4. Work: Office

1. Play: concert
2. Lecture: program
3. Act: Stage
4. Watch: solitude
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Act: Stage



Post your comment

You may like