Daily Vocabulary practice test - Sep 26, 2014

Daily Vocabulary practice test – Sep 26, 2014


Directions: - Choose the pair of words which have a relationship between themselves similar to the relationship between the given pair of words.

Q1. Watermelon: Vine

1. Apple: tree
2. Ship: harbour
3. Photo: frame
4. Water: pool
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Apple: tree




Q2. Finger: glove

1. Wig: hairdo
2. Suit: overcoat
3. Parasol: sun
4. Ankle: anklet
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Ankle: anklet




Q3. Lie: deceit

1. Suspicion: distrust
2. Loyalty: treason
3. Wealth: generosity
4. Cunning: guilt
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Suspicion: distrust




Q4. Hanger: aeroplane

1. Stable: horse
2. harbour: ship
3. Bed: river
4. Junkyard: automobile
View Answer / Hide Answer

ANSWER: harbour: ship




Q5. Bulb: Filament

1. Meteor: trajectory
2. Moisture: humidity
3. Wood: timber
4. Candle: Wick
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Candle: Wick




Q6. knee: Shin

1. Elbow: forearm
2. Tendon: wrist
3. Ear: forehead
4. Hip: foot
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Elbow: forearm




Q7. Iron: rust

1. Suit: overcoat
2. Snake: scales
3. Cloth: mildew
4. Flower: pollen
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Cloth: mildew




Q8. Critic: judgement

1. Satirist: ridicule
2. Doctor: inspection
3. Writer: content
4. Miser: generosity
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Satirist: ridicule




Q9. Museum: painting

1. Africa: Safari
2. River: water
3. Zoo: animal
4. Wood: timber
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Zoo: animal




10. Folder: Files

1. Trial: briefs
2. Flower: pollen
3. Meeting: agendas
4. Album: photographs
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Folder: Files




Q11. Signature: consent

1. Writing: publication
2. Wave: gesture
3. Intellect: education
4. Nod: agreement
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Nod: agreement




Directions: - Choose the alternative which is closest in meaning to the given word.

Q12. Awe

1. Fear
2. confused
3. Shyness
4. baffled
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Fear




Q13. Recoil

1. jerk back
2. bewilder
3. squint
4. perplex
View Answer / Hide Answer

ANSWER: jerk back




Q14. Prowess

1. Brave
2. Proud
3. outstanding ability
4. authority
View Answer / Hide Answer

ANSWER: outstanding ability




Q15. Fidelity

1. Recoil
2. fiddle
3. deceit
4. Loyalty
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Loyalty


Post your comment

You may like