Daily Vocabulary practice test - Sep 27, 2014

Daily Vocabulary practice test – Sep 27, 2014


Directions: - Choose the alternative which is closest in meaning to the given word.

Q1. Homogenise

1. make uniform
2. disparate
3. unconnected
4. to displace
View Answer / Hide Answer

ANSWER: make uniform




Q2. Louver

1. Abundant
2. Kettle
3. Lothario
4. Slatted opening
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Slatted opening




Q3. Prodigal

1. Expansive
2. Abundant
3. frugal
4. Wasteful
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Wasteful




Q4. Evanescent

1. vanishing
2. Entangle
3. conciseness
4. Pliable
View Answer / Hide Answer

ANSWER: vanishing




Q5. Lothario

1. Brevity
2. behaves selfishly
3. Osculation
4. Haste
View Answer / Hide Answer

ANSWER: behaves selfishly




Q6. Brevity

1. Pliable
2. conciseness
3. Uncaring
4. Untrustworthy
View Answer / Hide Answer

ANSWER: conciseness




Q7. Aver

1. To address
2. Declare
3. cancel
4. Postpone
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Declare




Q8. Abdicate

1. Displace
2. Resolve
3. Resign
4. Yield
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Resign




Q9. Abscond

1. run away secretly
2. Abdicate
3. Hide
4. Resign
View Answer / Hide Answer

ANSWER: run away secretly




Q10. Adoration

1. Love
2. Daydream
3. Hate
4. Meet
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Love




Q11. Inebriate

1. analyst
2. drunk -
3. specialist
4. expert
View Answer / Hide Answer

ANSWER: drunk




Q12. Ecstatic

1. maestro
2. Bewildered
3. Spellbound
4. Fitful
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Spellbound




Q13. unwarranted

1. Loosely
2. unjustified
3. Prematurely
4. Willfully
View Answer / Hide Answer

ANSWER: unjustified




Q14. gratuitous

1. gregarious
2. gracious
3. smart
4. unwarranted
View Answer / Hide Answer

ANSWER: unwarranted




Q15. Snarl

1. Forced smile
2. Lash
3. Growl
4. Whip
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Growl




Post your comment

You may like