Daily Vocabulary practice test - Sep 30, 2014

Daily Vocabulary practice test – Sep 30, 2014


Directions: - Choose the pair of words which have a relationship between themselves similar to the relationship between the given pair of words.

Q1. Glance: stare

1. Wait: stop
2. Attack: pounce
3. Beckon: signal
4. Hesitate: linger
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Hesitate: linger




Q2. Chaos: tranquility

1. Taint: purity
2. Miser: poverty
3. Malign: accuracy
4. Balance: impartiality
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Taint: purity




Q3. Callous: Warmhearted

1. Audacity: timidity
2. Exquisite: perfection
3. Discrimination: Succinctness
4. Explorer: curiosity
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Audacity: timidity




Q4. ice: berg

1. Sachet: powder
2. Bridge: river
3. Novel: reader
4. sand: Dune
View Answer / Hide Answer

ANSWER: sand: Dune




Q5. courthouse: Judge

1. hospital: Physician
2. Land: Farmer
3. Book: museum
4. Visitor: hotel
View Answer / Hide Answer

ANSWER: hospital: Physician




Q6. Ambiguous: vague

1. Relent: gentle
2. Mumble: quiet
3. Enunciate: articulate
4. Stumble: graceful
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Enunciate: articulate




Q7. Robbery: thief

1. hijacker: kidnapper
2. intruder: burglar
3. Capture: fugitive
4. Forgery: counterfeiter
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Forgery: counterfeiter




Q8. Menagerie: Zoo

1. Circus: acrobats
2. Gallery: paintings
3. Sachet: powder
4. Archives: repository
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Archives: repository




Q9. Pilgrim: piety

1. Gambler: cheater
2. Miser: starve
3. Explorer: inquisitiveness
4. physician : patient
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Explorer: inquisitiveness




Q10. Pucker: lips

1. Tremble: awe
2. Hunch: shoulders
3. Pat: hand
4. Pour: miff
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Hunch: shoulders




Q11. Chant: speak

1. Listen: hear
2. Wince: avoid
3. Pinch: touch
4. March: walk
View Answer / Hide Answer

ANSWER: March: walk




Q12. Extend: longer

1. puppetry : players
2. Inflate: bigger
3. Gambler: cheater
4. Nurse: healer
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Inflate: bigger




Q13. Advocate : client

1. nurse : hospital
2. guard : protect
3. informer : report
4. physician : patient
View Answer / Hide Answer

ANSWER: physician : patient




Q14. personnel : staff

1. performance : onlooker
2. team : players
3. donation : patron
4. congregation : worshippers
View Answer / Hide Answer

ANSWER: congregation : worshippers




Q15. paragraph : prose

1. stanza : poetry
2. Pucker: lips
3. signature : pen
4. edition : book
View Answer / Hide Answer

ANSWER: stanza : poetry



Post your comment

You may like