Developing Applications for a Distributed Database System - Placement questions

Developing Applications for a Distributed Database System - Placement questions


1) In a distributed database environment, while coordinating with the database administrator to determine the best location for the data, which of these issues will be considered?

A) Number of transactions posted from each location
B) Amount of data (portion of table) used by each node
C) Performance characteristics and reliability of the network
D) Speed of various nodes, capacities of disks
E) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) All mentioned above




2) To close a database link connection in your user session, you must have the ALTER SESSION system privilege.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




3) If a part of a distributed statement fails, due to an integrity constraint violation then the database returns which error number.

A) ORA-02055
B) ORA-02067
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) ORA-02055




4) In Rewriting your query to access the remote database once it is achieved by using collocated inline views, which term is used for defining two or more tables that are located in the same database?

A) Collocated
B) Inline view
C) Collocated inline view
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Collocated




5) The main task of Cost-Based optimization is to rewrite a distributed query to use collocated inline views. This type of optimization will be performed in which of these steps?

A) All mergeable views are not merged
B) Optimizer does not performs collocated query block test
C) Optimizer does not rewrites query using collocated inline views
D) Both A & B
E) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) None of the above




6) To enable cost-based optimization set the OPTIMIZER_MODE initialization parameter to CHOOSE or COST, you can set this parameter by using __________.

A) Modifying the OPTIMIZER_MODE parameter in the initialization parameter file
B) Setting it at session level by issuing an ALTER SESSION statement
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




7) When the database executes a procedure locally or at a remote location, how many types of exceptions can occur?

A) PL/SQL user-defined exceptions, which must be declared using the keyword EXCEPTION
B) PL/SQL predefined exceptions such as the NO_DATA_FOUND keyword
C) SQL errors such as ORA-00900 and ORA-02015
D) Application exceptions generated using the RAISE_APPLICATION_ERROR() Procedure
E) Both c & D
F) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: F) All mentioned above




8) If you are having difficulty in viewing the entire contents of the OTHER column, execute the following SQL*Plus command SET LONG 9999999.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




9) UTLXPLAN.SQL, by default where this file is located?

A) $ORACLE_HOME/rdbms/admin directory
B) $ORACLE_HOME/rdbms/admin/network directory
C) $ORACLE_HOME/rdbms/ directory
D) $ORACLE_HOME/rdbms/admin/dbs directory
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) $ORACLE_HOME/rdbms/admin directory




10) If your distributed query contains ___________, then the cost-based optimization is not effective.

A) Aggregates
B) Subqueries
C) Complex SQL
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above


Post your comment

You may like