Developing marketing strategies and plans - MCQs with answers - Part II

Developing marketing strategies and plans - MCQs with answers - Part II


Core Competencies

1. Market sensing, Customer linking and channel bonding are:

a) Core Competencies
b) Distinctive capabilities
c) a & B
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Distinctive capabilities



2. Holistic Marketers achieve profitable growth by

a) Expanding customer share
b) Building customer loyalty
c) Capturing customer lifetime value
d) All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) All of the above



3. A company identifies new value opportunities through

a) Value exploration
b) Value creation
c) Value delivery
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Value exploration



4. Analyzing three spaces that are the customer’s cognitive space, the company’s competency space and the collaborator’s resource space is integral part of

a) Value exploration
b) Value creation
c) Value delivery
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Value exploration



5. Customer relationship management, internal resource management and business partnership management are the key functions of

a) Value exploration
b) Value delivery
c) Value creation
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Value delivery



6. ________ lays out the target markets and the value proposition the firm will offer, based on an analysis of the best market opportunities.

a) Tactical marketing plan
b) Strategic marketing plan
c) Both a & b
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Strategic marketing plan



7. Tactical marketing plan focuses on

a) Promotion
b) Merchandising
c) Sales Channel
d) All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) All of the above



8. "Hollow corporations", operating in vertical competitive sphere

a) Contracts Out every service
b) Are Pure Marketing Companies
c) Both a & b
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Both a & b



9. "Never settle for the best" is the philosophy of

a) Google
b) Yahoo
c) Microsoft
d) eBay

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Google



10. "Organize the world's information and make it universally accessible and useful" is the mission statement of

a) Yahoo
b) Google
c) Bing
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Google



11. Harvard's famed marketing professor Ted Levitt argued that

a) Market definitions of a business are superior to product definitions

b) Product definitions of a business are superior to market definitions

c) Vary as per condition

d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Market definitions of a business are superior to product definitions


Post your comment

You may like