Developing marketing strategies and plans - MCQs with answers - Part V

Developing marketing strategies and plans - MCQs with answers - Part V


Business Unit Strategic Planning

1. Peter Drucker pointed out that it is more important to __________ to be effective than to ________ to be efficient.

a) Do the right thing, do things right
b) Do things right, do the right thing
c) Do the right thing, do things wrong
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Do the right thing, do things right



2. Starbucks music CD sales in Coffee stores is an example of ________ for business innovation.

a) Value capture dimension
b) Brand dimension
c) Networking dimension
d) Presence dimension

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) Presence dimension



3. Google Paid Search is an example of _____________ for business innovation.

a) Value capture dimension
b) Brand dimension
c) Networking dimension
d) Offerings dimension

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Value capture dimension



4. For an MBO (Manages by objectives) system to work, the business unit's objectives must meet ___ criteria.

a) 5
b) 2
c) 3
d) 4

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) 4



5. For an MBO (Manages by objectives) system to work

a) Objectives must be arranged hierarchically, from the most to the least important.

b) Objectives must be arranged hierarchically, from the least to the most important.

c) Any of a and b

d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Objectives must be arranged hierarchically, from the most to the least important.



6. The Star Alliance brings together ___ airlines.

a) 18
b) 27
c) 10
d) 30

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) 27



7. Michael Porter has proposed _______ generic strategies that provide a good starting point for strategic thinking.

a) 3
b) 5
c) 4
d) 6

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) 3



8. According to McKinsey & Company, strategy is only one of _______ elements, all of which start with the letter “s” in successful business practice.

a) 4
b) 5
c) 7
d) 10

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) 7



9. Peter Drucker pointed out that it is more important to __________ to be effective than to ________ to be efficient.

a) Do the right thing, do things right
b) Do things right, do the right thing
c) Do the right thing, do things wrong
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Do the right thing, do things right



10. Thinking differently about sourcing and fulfillment is _________ of business innovation.

a) Value capture dimension
b) Brand dimension
c) Networking dimension
d) Supply Chain dimension

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) Supply Chain dimension


Post your comment

You may like