Domain Network Services - Networking test

Domain Network Services - Networking test

1) Find how many types of servers does DNS define?

A) 3
B) 4
C) 2
D) 1
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 2




2) A full domain name is a sequence of labels separated by?

A) comma
B) Semicolon
C) Dot
D) Colon
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Dot




3) Which hierarchy is served by the servers to query when resolving a TLD?

A) Client server
B) Name server
C) Root name server
D) Both A & B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Root name server




4) In which of the following queries allow the server to search for the information and pass back to best information it knows about?

A) Iterative
B) Recursive
C) Reverse
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Iterative




5) Which one of the following is used when the response data size exceeds 512 bytes?

A) TCP
B) UDP
C) IP
D) IMAP
View Answer / Hide Answer

ANSWER: TCP




6) Which is a connectionless internet transport protocol?

A) IMAP
B) IP
C) UDP
D) TCP
View Answer / Hide Answer

ANSWER: UDP




7) In how many modes does DHCP allocate IP addresses to the network devices?

A) 2
B) 3
C) 4
D) 5
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 3




8) Each domain name (each node on the tree) is associated with a record called resource record

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




9) Hostname is the domain name that does not have at least one imp address associated?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: False




10) Which is a domain name consisting of labels beginning with the host and going back through each level to the root node.

A) FQDN
B) PQDN
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: FQDN




11) In which resolution the client may send its request to multiple servers before getting an answer.

A) Iterative resolution
B) Recursive resolution
C) Reverse resolution
D) Name-address resolution
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Iterative resolution




12) Which domain is used to map an address to a name?

A) Generic domains
B) Country domains
C) Inverse domain
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Inverse domain




13) Find a subdomain in the Domain Name System that uses two characters as the last suffix.

A) Generic domains
B) Country domains
C) Inverse domain
D) None of the above.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Country domains




14) Resolution of the IP address in which the client may send its request to multiple servers before getting an answer?

A) Recursive resolution
B) Lowest resolution
C) Specific resolution
D) Iterative resolution
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Iterative resolution




15) Resolution of the IP address in which the client sends its request to a server that eventually returns a response?

A) Iterative resolution
B) Recursive resolution
C) Specific resolution
D) Lowest resolution
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Recursive resolution


Post your comment

You may like