English Grammar and correct usage test - Dec 08, 2014

English Grammar and correct usage test – Dec 08, 2014


1. Two sentences are given below. Combine both the sentences in a way so that the meaning of both the sentence should remain the same.

Choose the correct option.

i. He is free from disease. At least he appears to be so.

A. He appears to be free from disease.
B. He has a disease free appearance.
C. He appears to be free from the least diseases.

a. Only A
b. Only B
c. A & B
d. Only C
e. None of the above.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. A & B




2. The sentence given below is mentioned in Active/ Passive Voice. Choose the correct alternative that best expresses the sentence in Passive/ Active Voice.

i. Bingo is played in Britain

a. Britain plays bingo
b. Britain will play bingo
c. Britain should play bingo
d. Britain might play bingo
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Britain plays bingo




3. The sentence given below is mentioned in Direct/ Indirect Speech. Choose the correct alternative that best expresses the sentence in Indirect/ Direct speech.

i. ‘Why hasn’t mom come, yet?’ thought Perry.

a. Perry was wondering why mom had not come till then.
b. Perry was thinking why his mom had not come yet
c. Perry wondered why mom had not come till then.
d. Perry wonders why mom not come yet has.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Perry wondered why mom had not come till then.




4. A sentence has been divided into four parts. Choose the alternative that contains error.

a. He is so versatile
b. That he is capable of beating
c. All his other classmates
d. Both in studies, public speaking and sports.
e. No error
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Both in studies, public speaking and sports.




5. Fill in the blanks to complete the below mentioned sentence.

i. He advised the crowd to work _____ to good _____ their country, the crowd received his advice _____ shouts ______ contempt.

a. To…..for…..with….in
b. For…..of…..with…..of
c. Towards…..for…..by….of
d. On….of…..among….of
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. For…..of…..with…..of




6. Rearrange the below given alternatives to form a coherent paragraph.

A. Autumn marks the end of summer, and some associate this time of the year as prelude to an ending, as leaves fall off trees and there is a chill in the air.
B. Autumn represents a time in which the leaves on the trees wither and die after that burst of russet and gold.
C. The bloom of spring has long passed and now greenery is fading to Fall colours—the red, orange, and yellow colours that come before trees turn bare in winter.
D. With falling leaves, hopes also fall for the cynical and the vulnerable.

a. ABCD
b. DCBA
c. CDBA
d. ADCB
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. ABCD




7. Four sentences on the same theme are given. Choose the best alternative that represents the sentence grammatically and logically correct.

a. You can put everything in the right course.
b. You can put everything of the right course.
c. You can put everything to the right course.
d. You can put everything on the right course.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. You can put everything on the right course.




8. In the below given passage, there are blanks which are numbered. Fill in the blanks choosing the correct alternative mentioned against each number.

Your company’s previous 1 campaigns will help you a lot. 2 into the files of every significant marketing 3 that took place within the last couple of years.

i. a. Market b. Marketed c. Marketing d. Markets
ii. a. Dig b. Digger c. Digging d. Digs
iii. a. Efforts b. Effort c. Effortless d. Effecting

i. a, ii. b, iii. c
i. c, ii. a, iii. b
i. d, ii. a, iii. c
View Answer / Hide Answer

ANSWER: i. c, ii. a, iii. b




9. The below given sentences have two words marked in bold. The meaning of all the two words remains the same in context to the sentence, find the meaning for the words.

i. Anish was the first dubious in that case.
ii. The driver decided to tune the engine before going to sleep that day.

a. Major
b. Counter
c. Suffer
d. Prime
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Prime




10. Choose the correct spelling from the below given alternatives.

a. Acerpt
b. Excerpt
c. Axcerpt
d. Exserpt
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Excerpt


Post your comment

You may like