English Grammar and correct usage test - Dec 09, 2014

English Grammar and correct usage test – Dec 09, 2014


1. There are 2 sentences given below with two homonyms typed in bold which may be either mis – spelt or inappropriate in the context of the sentences. Read both the sentences carefully and decide on their correctness on the basis of the bold words.

i. Editors usually cloathe an out-of-the-blue phone call about a manuscript.
ii. Many are loatherd to put them on public display, because reputation doesn't necessarily align with results.

a. If only sentence i is correct
b. If only sentence ii is correct
c. If both the sentences are correct
d. If both the sentences are incorrect but can be corrected by interchanging the words marked in bold.
e. If both the sentences are incorrect and cannot be interchanged as well
View Answer / Hide Answer

ANSWER: e. If both the sentences are incorrect and cannot be interchanged as well




2. Choose the best alternative that can replace the underlined portion in the below given sentence.

i. If you try to take in the whole project in one sitting, it will be to overwhelming and you avoid the assignment.

a. It might be too overwhelming and you’ll avoid
b. It will be too overwhelming and you’ll avoid
c. It should too overwhelming and you’ll avoid
d. No change
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. It will be too overwhelming and you’ll avoid




3. Rearrange the following alternatives to complete the below mentioned sentence.

A. wrap my
B. brain
C. It was hard to
D. around that

a. CABD
b. DCBA
c. CDBA
d. ABCD
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. CABD




4. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

O L M I R A S
1 2 3 4 5 6 7

a. 1276345
b. 5476321
c. 1562473
d. 2761345
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. 1562473




5. In the below mentioned analogy; choose the correct from the alternatives that displays the same relation and can replace the question mark.

i. Wick : Candle

a. Lead : Pencil
b. Thread : Wool
c. Light : Darkness
d. Quick : Rapid
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Lead : Pencil




6. Choose the odd man out.

a. Treachery
b. Fraud
c. Deceit
d. Swindle
e. Morbid
View Answer / Hide Answer

ANSWER: e. Morbid




7. Choose the correct synonym for the below given word.

BEMOAN

a. Vague
b. Modest
c. Lament
d. Energetic
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Lament




8. Choose the correct meaning of the idiom or phrase given below.

i. To take people by storm.

a. To put people in utter surprise
b. To captivate them unexpectedly
c. To exploit people’s agitation
d. To bring out something sensational attracting people’s attention
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. To captivate them unexpectedly




9. Which alternative will best replace the below given sentence.

i. A small enclosure for cattle, sheep, poultry etc.

a. Pen
b. Voluptuary
c. Pencil
d. Cellar
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Pen




10. Choose the correct antonym for the below given word.

DEARTH

a. Tame
b. Humble
c. Scarcity
d. Abundance
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Abundance


Post your comment

You may like