English Grammar and correct usage test - Dec 11, 2014

English Grammar and correct usage test – Dec 11, 2014


1. Choose the correct spelling of the below given word.

a. Lesion
b. Lession
c. Lasion
d. Leasion
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Lesion




2. Choose the best alternative that can replace the underlined portion in the below given sentence.

i. We may be suffering physical pain; we may be experiencing financial difficulties with the economic crisis, falling stock prices, and

a slowing economy; or face problems at work or the loss of our jobs.
a. We should be experiencing financial difficulties
b. We might not be experiencing financial difficulties
c. We could experiencing financial difficulties
d. No change
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. No change




3. Rearrange the following alternatives to complete the below mentioned sentence.

A. With it immediately.
B. Super excellent concept
C. And you fall in love
D. You come up with a

a. DBCA
b. ABCD
c. DCBA
d. ACDB
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. DBCA




4. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

H R E M A
1 2 3 4 5

a. 12345
b. 54321
c. 15234
d. 25143
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. 15234




5. In the below mentioned analogy; choose the correct from the alternatives that displays the same relation and can replace the question mark.

i. Conciliatory : Friendliness

a. Cache : Hide
b. Garrulous : old
c. Timid : Bold
d. Obvious : Explain
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Cache : Hide




6. Choose the odd man out.

a. Bully
b. Bunker
c. Corner
d. Dribble
e. Scoop
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Bunker




7. Choose the correct synonym for the below given word.

NEBULOUS

a. Certain
b. Definite
c. Amorphous
d. Sure
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Amorphous




8. Choose the correct meaning of the idiom or phrase underlined in the below given sentence.

i. He talked nineteen to the dozen and none of us could get a word in.

a. Final achievement
b. To weep
c. To be absorbed in
d. Talk non – stop
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Talk non – stop




9. Which alternative will best replace the below given sentence.

i. Strong and settled dislike between two people.

a. Antipathy
b. Enmity
c. Amenity
d. Rancour
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Antipathy




10. Choose the correct antonym for the below given word.

ANCESTORS

a. Ascendants
b. Hidden
c. Followers
d. Descendants
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Descendants


Post your comment

You may like