English Grammar and correct usage test - Dec 15, 2014

English Grammar and correct usage test – Dec 15, 2014


1. There are 2 sentences given below with two homonyms typed in bold which may be either mis – spelt or inappropriate in the context of the sentences. Read both the sentences carefully and decide on their correctness on the basis of the bold words.

i. Genetically modified crops designed for industrial agriculture have given the technology a bad wrap.
ii. They rap themselves around oily substances suspended in water, and keep them in suspense.

a. If only sentence i is correct
b. If only sentence ii is correct
c. If both the sentences are correct
d. If both the sentences are incorrect but can be corrected by interchanging the words marked in bold.
e. If both the sentences are incorrect and cannot be interchanged as well
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. If both the sentences are incorrect but can be corrected by interchanging the words marked in bold.




2. Choose the best alternative that can replace the underlined portion in the below given sentence.

i. Obesity during pregnancy can increase the risk of complications such as gestational diabetes.

a. Could increase the risk of complications
b. Can increases the risk of complications
c. Can increase the risk in complications
d. No change
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. No change




3. In the below mentioned analogy; choose the correct from the alternatives that displays the same relation and can replace the question mark.

i. Probe : Wound :: Anemograph ?

a. Humidity
b. Rainfall
c. Force
d. Pressure
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Force




4. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

D R O U G H T
1 2 3 4 5 6 7

a. 1234567
b. 7654321
c. 2376541
d. 7634251
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. 1234567




5. Choose the correct spelling for the below given word.

a. Rifraction
b. Refrection
c. Refracton
d. Refraction
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Refraction




6. Rearrange the following alternatives to complete the below mentioned sentence.

A. Their fears on a scale
B. When teaching your kids to weigh
C. Make sure you act as a model
D. Of real to imagined

a. BADC
b. DCBA
c. CDBA
d. BCDA
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. BADC




7. Choose the odd man out.

a. Ode
b. Lyric
c. Sonnet
d. Limerick
e. Epic
View Answer / Hide Answer

ANSWER: e. Epic




8. Choose the correct antonym for the below given word.

ASTOUND

a. Enlighten
b. Astonish
c. Confuse
d. Bewilder
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Enlighten




9. Choose the correct meaning of the idiom or phrase underlined in the below given sentence.

i. Getting these three projects is a watershed for me, now there is no looking back.

a. To be over – exited
b. Drawing a good pay
c. A remarkable development
d. To irritate someone greatly
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. A remarkable development




10. Choose the correct synonym for the below given word.

MANIFESTO

a. Proclamation
b. Creed
c. Notice
d. Plea
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Proclamation


Post your comment

You may like