English Grammar and correct usage test - Dec 22, 2014

English Grammar and correct usage test – Dec 22, 2014


1. There are 2 sentences given below with two homonyms typed in bold which may be either mis – spelt or inappropriate in the context of the sentences. Read both the sentences carefully and decide on their correctness on the basis of the bold words.

i. The inequities of a duel labour market will become more glaring the higher unemployment rises.
ii. But males in particular dual constantly to establish dominance.

a. If only sentence i is correct
b. If only sentence ii is correct
c. If both the sentences are correct
d. If both the sentences are incorrect but can be corrected by interchanging the words marked in bold.
e. If both the sentences are incorrect and cannot be interchanged as well
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. If both the sentences are incorrect but can be corrected by interchanging the words marked in bold.




2. Choose the best alternative that can replace the underlined portion in the below given sentence.

i. Be efficient with your time with not procrastinating and efficient with your effort by staying focused.

a. Will by not procrastinating and efficient
b. By not procrastinating and efficient
c. Should not procrastinating and efficient
d. No change
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. By not procrastinating and efficient




3. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

C L O N A D E R
1 2 3 4 5 6 7 8

a. 12345678
b. 76423158
c. 13253678
d. 87654321
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. 13253678




4. In the below mentioned analogy; choose the correct from the alternatives that displays the same relation and can replace the question mark.

i. Kindle : Burn :: Angry :?

a. Annoyed
b. Determined
c. Resentful
d. Furious
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Furious




5. Rearrange the following alternatives to complete the below mentioned sentence.

A. Imagine yourself
B. Another person
C. With
D. On a canoe

a. ADCB
b. BCDA
c. ABCD
d. DCBA
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. ADCB




6. Choose the correct synonym for the below given word.

CRUCIFIXION

a. Contentment
b. Happiness
c. Execution
d. Gassing
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Execution




7. Which alternative will best replace the below given sentence.

i. A person whose job is to treat problems and diseases related to feet.

a. Nephrologist
b. Chiropodist
c. Dentist
d. Acupuncturist
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Chiropodist




8. Choose the odd man out.

a. Gasoline
b. Methane
c. Asphalt
d. Paraffin wax
e. Diesel
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Methane




9. Choose the correct antonym for the below given word.

IMPALEMENT

a. Ignorance
b. Decapitation
c. Shooting
d. Hanging
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Ignorance




10. Choose the correct meaning of the idiom or phrase given below.

i. A flight – by – night operator.

a. To get involved with
b. To take back one’s statement
c. Someone who does business for a short while; makes a huge profit and move on.
d. To make a bad situation worse
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Someone who does business for a short while; makes a huge profit and move on.


Post your comment

You may like