English Grammar and correct usage test - Dec 23, 2014

English Grammar and correct usage test – Dec 23, 2014


1. Rearrange the following alternatives to complete the below mentioned sentence.

A. He said internationalisation
B. Opinion carry a lot
C. Of weightage
D. And subjective

a. ADBC
b. BCDA
c. CBDA
d. DCBA
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. ADBC




2. Choose the correct meaning of the idiom or phrase given below.

i. Be at loggerheads with

a. A scandal that will die out
b. To make pretty remarks
c. Keep quarrelling
d. To manage somehow
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Keep quarrelling




3. In the below mentioned analogy; choose the correct alternative that can replace the question mark showcasing the

same relationship.


i. Jeopardy : Peril :: Jealousy :?

a. Insecurity
b. Envy
c. Lust
d. Sin
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Envy




4. Choose the odd man out

a. Nun
b. Monk
c. Priest
d. Knight
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Knight




5. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

E C U R P S

1 2 3 4 5 6

a. 123456
b. 654321
c. 236145
d. 452316
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. 654321




6. Choose the correct synonym or antonym from the below mentioned alternatives.

FREIGHT

a. Shipment
b. Benefit
c. Inheritance
d. Wealth
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Shipment




7. Which alternative will best replace the below given sentence.

i. A small curved tube inside the ear, which contains a small part that sends nerve signals to the brain when sounds

cause it to vibrate.

a. Cochineal
b. Cock
c. Cochlea
d. Coax
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Cochlea




8. Choose the correct synonym for the below given word.

DEACON

a. Adulterate
b. Cleric
c. Doctor
d. Gloss
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Cleric




9. Choose the correct spelling for the word given below in the alternatives.

a. Dulce
b. Dilce
c. Doolce
d. Dulse
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Dulce




10. Choose the correct antonym for the below given word.

PREVARICATE

a. Distort
b. Falsify
c. Misspeak
d. Confront
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Confront



Post your comment

You may like