English grammar and correct usage test - Feb 09, 2015

English grammar and correct usage test - Feb 09, 2015


Fill up the blanks with correct preposition
1. The wheels of the truck press __ the road.

a. on
b. against
c. upon
d. over

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. against

Explanation: The wheels and the road surfaces are against each other.



2. His people built many memorials __ his greatness.

a. for
b. of
c. to
d. with

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. to

Explanation: Memorials are built as a paying of respect to someone's greatness.



3. I abide __ the rules of this organization.

a. to
b. under
c. on
d. by

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. by



4. Don't make me __ hurt you.

a. to
b. none
c. at
d. over

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. none

Explanation: Make me does not take any preposition before the verb.



5. When he was rendered homeless, he had to live __ his talent.

a. on
b. at
c. with
d. by
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. by

Explanation: When one uses something to earn his living, one lives by it.



6. When he was rendered homeless, he had to live only __ bread.

a. on
b. at
c. with
d. by

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. on

Explanation: Whatever one eats to stay alive, one lives on that food.



7. Do not bother me 3 o' clock __ night.

a. in
b. at
c. on
d. along

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. at

Explanation: The night time takes at before it.



8. __ the night mysterious creatures prowl.

a. in
b. at
c. on
d. along

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. in

Explanation: The time of the day takes in if there is a the before it.



9. Please do not get angry __ me.

a. with
b. on
c. at
d. towards

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. with

Explanation: Rule-wise, angry always takes with after it.



10. I am going __ home.

a. to
b. at
c. over
d. none

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. none

Explanation: Home never takes to before it. To is used before the house.


Post your comment

    Discussion

  • RE: English grammar and correct usage test - Feb 09, 2015 -mohit (02/04/16)
  • superb.....
    these tests are very useful to score in all competitive exams......
  • RE: English grammar and correct usage test - Feb 09, 2015 -saurabh bba15 (11/25/15)
  • this questions r gud 4 u
    so keep practice carryyyy. . . . .on
  • RE: English grammar and correct usage test - Feb 09, 2015 -Deepak Guglani (05/01/15)
  • Well prepared notes..
  • RE: English grammar and correct usage test - Feb 09, 2015 -sarada (02/14/15)
  • Awesome job guys.keep serving.

You may like