English Grammar and correct usage test - Jan 3, 2015

English Grammar and correct usage test - Jan 3, 2015


Choose the correct collective noun for the object they are used for.

1. A __ of ants is going towards the dead mouse.

a. Swarm
b. Colony

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Swarm

Swarm is used when a number of ants swarm to a place together.



2. A __ of pearls is around her neck.

a. String
b. Line

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. String



3. A __ of followers is after him.

a. Retinue
b. Crew

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Retinue



4. A __ of ants reside under the big tree.

a. Swarm
b. Colony

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Colony

Colony is used when a number of ants are staying at a particular place.



5. A __ of camels is crossing the desert.

a. Line
b. String

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. String



6. A __ of sailors is steering hard.

a. Crew
b. Bunch

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Crew



7. A __ of goats are grazing.

a. Herd
b. Group

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Herd



8. A __ of chicken is in the yard.

a. Litter
b. Brood

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Brood



9. A __ of cavalry are marching on.

a. Army
b. Squadron

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Squadron



10. A __ of bells arranged for the ceremony.

a. Peal
b. Volley

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Peal


Post your comment

    Discussion

  • RE: English Grammar and correct usage test - Jan 3, 2015 -vikram (01/30/15)
  • good quws
    most helpful.........
  • RE: English Grammar and correct usage test - Jan 3, 2015 -Gaurav (01/04/15)
  • Good questions, very helpful. Thanks
  • RE: English Grammar and correct usage test - Jan 3, 2015 -ramesh (01/04/15)
  • superb
    tanq.

More from CareerRide