English Grammar and correct usage test - Jan 7, 2014

English Grammar and correct usage test - Jan 7, 2014


Here are some phrases. Choose the correct meaning for them from the given options.

1. Fling away

a. to have an affair
b. to flare up
c. to throw aside violently
d. to swing

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. to throw aside violently



2. To strike oil

a. to be unsuccessful
b. to have lucky success
c. to have a close escape
d. to have found an oil well

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. to have lucky success



3. Wink at

a. to avoid taking notice of
b. to like someone
c. to tease somebody
d. to stare at

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. to avoid taking notice of



4. To draw a line

a. to be stern
b. to insult someone
c. to fix a limit
d. to caution someone

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. to fix a limit



5. To feather one's nest

a. to acquire something in abundance
b. to harbour ill feelings
c. to enrich oneself when opportunity occurs
d. to build one's house

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. to enrich oneself when opportunity occurs



6. Knit one's brows

a. to frown
b. to have a headache
c. to disappoint somebody
d. to express discontentment

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. to frown



7. To plough the sands

a. to be dejected
b. to be resourceful
c. to busy oneself in an unprofitable position
d. to be extremely accomplished

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. to busy oneself in an unprofitable position



8. To run in the same groove

a. to be in the same situation
b. to advance in harmony
c. to run away from somebody
d. to have a pleasant time

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. to advance in harmony



9. A swan song

a. disharmonious display
b. utterance/statement made just before death
c. concocted tale
d. melodious song

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. utterance/statement made just before death



10. To rip up old sores

a. to inflict pain on someone
b. to destroy something
c. to act cruelly
d. to reopen a quarrel
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. to reopen a quarrel


Post your comment

    Discussion

  • RE: English Grammar and correct usage test - Jan 7, 2014 -om (09/21/15)
  • nice questions stuff
  • RE: English Grammar and correct usage test - Jan 7, 2014 -sunil (09/07/15)
  • very good website . so we can practice for this website so we can do well . thanks careerride ..

More from CareerRide