English Grammar and correct usage test - Nov 03, 2014

English Grammar and correct usage test – Nov 03, 2014


1. Four sentences on the same theme are given. Choose the best alternative that represents the sentence grammatically and logically correct.

a. He wants a equal partnership in the shop.
b. He wanted an equal partnership in the shop.
c. He wanted a equal partnership in the shops.
d. He wanted an equals partnership in the shop.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. He wanted an equal partnership in the shop.




2. The below given sentences have two words marked in bold. The meaning of both the words remains the same in context to the sentence, find the meaning for the words.

i. He delivered a sound lecture on the virtues of self – restraint.
ii. He caused severe injury to his fame by publishing his old relationship with the drug mafia.

a. Managed
b. Devised
c. Afflicted
d. Jettisoned
e. Inflicted
View Answer / Hide Answer

ANSWER: e. Inflicted




3. There are 2 sentences given below with two homonyms typed in bold which may be either mis – spelt or inappropriate in the context of the sentences. Read both the sentences carefully and decide on their correctness on the basis of the bold words.

i. You were my night in shining armour.
ii. She let the conversation drop that Knight.

a. If only sentence i is correct
b. If only sentence ii is correct
c. If both the sentences are correct
d. If both the sentences are incorrect but can be corrected by interchanging the words marked in bold.
e. If both the sentences are incorrect and cannot be interchanged as well.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. If both the sentences are incorrect but can be corrected by interchanging the words marked in bold.




4. Choose the correct meaning of the idiom or phrase underlined in the below given sentence.

i. I did not know for sure about your relation with him, but I could guess that there is something in the air.

a. To hold on to
b. Have rumours
c. To take offence
d. An office worker
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Have rumours




5. Choose the correct alternative which represents the antonym for the below given word.

INHERENT

a. Extrinsic
b. Fundamental
c. Congenital
d. Inbred
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Extrinsic




6. Which alternative will best replace below given sentence.

i. A sugar that substances in the body make from starch.

a. Maltreat
b. Malted
c. Maltose
d. Mallow
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Maltose




7. Choose the correct spelling from the below given options.

a. Moonsignor
b. Monsignor
c. Monsegnor
d. Monsignoor
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Monsignor




8. Choose the correct synonym for the below given word.

POTENCY

a. Inability
b. Lack
c. Disability
d. Efficacy
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Efficacy




9. Choose the odd man out.

a. Arrow
b. Axe
c. Knife
d. Dagger
e. Sword
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Arrow




10. In the below mentioned analogy. Choose the correct from the alternatives word that can replace the question mark displaying the same relation.

i. Sodium: Potassium :: Zinc :?

a. Sulphur
b. Calcium
c. Water
d. Iodine
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Calcium


Post your comment

You may like