English Grammar and correct usage test - Nov 08, 2014

English Grammar and correct usage test – Nov 08, 2014


1. Rearrange the below mentioned alternatives to form a coherent paragraph.

A. The choice people have because of that and the multiple platforms that they have access to now because of all of this has also changed peoples’ expectations.
B. Who would read a newspaper that wasn’t in colour anymore?
C. I wouldn’t.
D. Who wants to watch news or information on TV that iss boring?

a. ABCD
b. BCDA
c. DCBA
d. CDBA
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. ABCD




2. Choose the correct meaning of the idiom or phrase given below.

i. Make a bee – line for

a. To take care of
b. To rush towards
c. To give in writing
d. To enquire
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. To rush towards




3. Which alternative will best replace the underlined portion in the below given sentence.

i. The marriage of the princess with the commoner caused a furore among the royalty.

a. Misalliance
b. Elopement
c. Romance
d. Mésalliance
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Misalliance




4. Rearrange the following alternatives to complete the below mentioned sentence.

A. The reasons
B. Far to
C. Are not
D. Seek

a. ABCD
b. CDBA
c. ACBD
d. DCBA
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. ACBD




5. In the below mentioned analogy; choose the correct from the alternatives word that displays the same relation.

i. Embarrass : Humiliate

a. Enquire : Ask
b. Embezzle : Peculate
c. Gamble : Investment
d. Annoy : Exasperate
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Annoy : Exasperate




6. Choose the odd man out

a. Neigh
b. Roar
c. Hiss
d. Grunt
e. Thump
View Answer / Hide Answer

ANSWER: e. Thump




7. Choose the correct spelling from the below given options.

a. Genalogy
b. Ginology
c. Genealogy
d. Genology
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Genealogy




8. Choose the correct synonym for the below given word.

MUFFLE

a. Dampen
b. Increase
c. Encourage
d. Open
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Dampen




9. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

S F T L I E
1 2 3 4 5 6

a. 123456
b. 654321
c. 135246
d. 135246
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. 135246




10. Choose the correct antonym for the below given word.

BEMUSED

a. Disinterested
b. Absorbed
c. Lost
d. Engrossed
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Disinterested



Post your comment

You may like