English Grammar and correct usage test - Nov 11, 2014

English Grammar and correct usage test – Nov 11, 2014


1. Rearrange the below mentioned alternatives to form a coherent paragraph.

A. It was not just that we read them before we understood that not everything that is printed is the truth, or the whole truth.
B. To us as children, those texts were the truth of things: they were American history.
C. Those of us who grew up in the 50s believed in the permanence of our American – history textbooks.
D. It was that they, much more than other books, had the demeanour and trappings of authority.

a. DCAB
b. CBAD
c. BCDA
d. ADCB
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. CBAD




2. Choose the correct meaning of the idiom or phrase given below.

i. Hang – dog expression

a. Look miserable
b. A secret operation
c. To regain consciousness
d. To approach
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Look miserable




3. In the below mentioned analogy; choose the correct from the alternatives word that displays the same relation.

i. Scythe : Reaping

a. Light : Shining
b. Shears : Cutting
c. Saws : Gluing
d. Screws : Turning
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Shears : Cutting




4. Rearrange the following alternatives to complete the below mentioned sentence.

A. A space for reflection and
B. Thoughts and feelings
C. Sad music promotes and creates
D. Reappraisal of personal experiences

a. BCDA
b. CADB
c. DCBA
d. DBAC
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. CADB




5. Choose the odd man out\

a. Sweep
b. Wipe
c. Scrub
d. Wash
e. Stain
View Answer / Hide Answer

ANSWER: e. Stain




6. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

N L P E I C A
1 2 3 4 5 6 7

a. 1245673
b. 3425671
c. 7621345
d. 2345671
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. 3425671




7. Choose the correct antonym for the below given word.

NEMESIS

a. Associate
b. Affliction
c. Opponent
d. Rival
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Associate




8. Choose the correct synonym for the below given word.

DETRIMENTAL

a. Aiding
b. Friendly
c. Inimical
d. Beneficial
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Inimical




9. Choose the correct spelling from the below given options.
a. Rasin
b. Raisin
c. Reasin
d. Rasen
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Raisin




10. Which alternative will best replace the below given sentence.

i. A red tropical fruit with soft pointed parts on its skin and a slightly sour taste.

a. Rampage
b. Rambler
c. Ramble
d. Rambutan
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Rambutan


Post your comment

You may like