English Grammar and correct usage test - Nov 13, 2014

English Grammar and correct usage test – Nov 13, 2014


1. Rearrange the below mentioned alternatives to form a coherent paragraph.

A. Consider the sort of mathematics courses: there is a clearly defined method for finding the answer, and that answer is the only acceptable one.
B. They have been lead to believe that numbers are, or at least should be, unquestionably correct.
C. It comes, then, as a shock that different research studies can produce very different, often contradictory results.
D. Many non – mathematicians hold quantitative data in a sort of awe.

a. DBAC
b. ABDC
c. CDBA
d. ABCD
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. DBAC




2. Choose the correct meaning of the idiom or phrase given below in the sentence.

i. Everyone was happy for the eldest sister who finally married and enjoyed an Indian summer.

a. To retort sharply
b. Look miserable
c. A period of joy that comes rather late in a person’s life
d. To hear through gossip
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. A period of joy that comes rather late in a person’s life




3. In the below mentioned analogy; choose the correct from the alternatives word that displays the same relation.

i. Apostate : Religion

a. Potentate : Kingdom
b. Traitor : Country
c. Bureaucrat : Government
d. Jailor : Law
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Traitor : Country




4. Rearrange the following alternatives to complete the below mentioned sentence.

A. Having given all that is needed for you
B. To transform from an ordinary mortal to
C. The extraordinary immortal Krishna
D. Asks you to do as you wish

a. DCBA
b. CDBA
c. ABCD
d. BCDA
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. ABCD




5. Choose the odd man out

a. Crimson
b. Scarlet
c. Vermillion
d. Red
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Red




6. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

X P H I S N
1 2 3 4 5 6

a. 123456
b. 523461
c. 654321
d. 236145
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. 523461




7. Choose the correct antonym for the below given word.

PERORATION

a. Commencement
b. Summation
c. Sequel
d. Finale
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Commencement




8. Which alternative will best replace the underlined portion in the below given sentence.

Accumulation of fluid in the abdominal cavity

a. Boils
b. Tylenol
c. Ascites
d. Abdominoplasty
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Ascites




9. Choose the correct spelling for the below given word.

a. Interpole
b. Interpol
c. Intirpol
d. Interpool
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Interpol




10. Choose the correct synonym for the below given word.

COPACETIC

a. Sufficient
b. Disturbing
c. Estimate
d. Commend
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Sufficient


Post your comment

You may like