English Grammar and correct usage test - Nov 15, 2014

English Grammar and correct usage test – Nov 15, 2014


1. Rearrange the below mentioned alternatives between 1 and 6 to form a coherent paragraph.

1. India is a very old country with a great past.

A. But it is a new country also, with new urges and desires.
B. Since August 1947, she had been in a position to pursue her own foreign policy.
C. She was limited by the realities of the situation which she could not ignore or overcome.
D. But even so, she could not forget the lesson of her great leader.

6. She has tried to adapt, however imperfectly, theory to reality in so far as she could.

a. ABCD
b. DCBA
c. CDBA
d. BDCA
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. ABCD




2. Choose the correct meaning of the idiom or phrase given below.

i. To warm the cockles of one’s heart

a. To feel sick
b. Drawing a good pay
c. To irritate someone
d. To please one greatly
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. To please one greatly




3. In the below mentioned analogy; choose the correct from the alternatives word that displays the same relation.

i. Equator : Latitude

a. Visitor : Guest
b. Needle : Direction
c. Fish : Water
d. Pigeon : Bird
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Pigeon : Bird




4. Rearrange the following alternatives to complete the below mentioned sentence.

A. And assisting young musicians
B. To discover ways of recognizing
C. The music industry needs to consider these findings
D. In distress, according to Kenny

a. DBAC
b. CBAD
c. BDCA
d. ABCD
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. CBAD




5. Choose the odd man out

a. Faun
b. Mermaid
c. Minerva
d. Sphinx
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Minerva




6. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

U P S I O
1 2 3 4 5

a. 12453
b. 54321
c. 23451
d. 24513
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. 23451




7. Choose the correct antonym for the below given word.

PERNICIOUS

a. Benevolent
b. Damaging
c. Poisonous
d. Toxic
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Benevolent




8. Which alternative will best replace the underlined portion in the below given sentence.

A member of a group of criminals from Jamaica or West Indies

a. Yardage
b. Yarn
c. Yardie
d. Yarrow
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Yardie




9. Choose the correct spelling for the word given below in the alternatives.

a. Websine
b. Webzine
c. Webcine
d. Webxine
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Webzine




10. Choose the correct synonym for the below given word.

SAPORIFIC

a. Unacceptable
b. Sour
c. Bitter
d. Appetizing
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Appetizing


Post your comment

You may like