English Grammar and correct usage test - Nov 18, 2014

English Grammar and correct usage test – Nov 18, 2014


1. Rearrange the below mentioned alternatives to form a coherent paragraph.

A. So how do they express opposition to an idea?
B. As females grow up in our culture, they are taught not to be confrontational, not to make a scene or be aggressive or pushy.
C. Often they use indirect channels such as questions.
D. They of course, also use questions in the traditional way to solicit information to make people rethink their positions, plans, or ideas.

a. DCBA
b. CDBA
c. BACD
d. BCDA
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. BACD




2. Choose the correct meaning of the idiom or phrase given below.

i. To look as if butter won’t melt in your mouth

a. To pay a visit
b. To look very innocent
c. A secret operation
d. There is no one at sight
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. To look very innocent




3. Which alternative will best replace the underlined portion in the below given sentence.

i. The thrilling narrative caused the hair on the skin to stand erect.

a. Tension
b. Horrification
c. Terror
d. Horror
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Horror




4. Rearrange the following alternatives to complete the below mentioned sentence.

A. He laid emphasis on
B. Appealing to
C. Human element
D. And sentiment

a. ABCD
b. DCBA
c. CDBA
d. BDCA
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. ABCD




5. In the below mentioned analogy; choose the correct from the alternatives word that displays the same relation.

i. Fish : Shoal

a. Shark : School
b. Whale : Herd
c. Elephant : Flock
d. Audience : Theatre
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Shark : School




6. Choose the odd man out

a. Tarapur
b. Kota
c. Kalpakkam
d. Paradeep
e. Narora
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Paradeep




7. Choose the correct spelling from the below given options.

a. Concertena
b. Concertina
c. Cuncertina
d. Concertinaa
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Concertina




8. Choose the correct synonym for the below given word.

GELD

a. Emasculate
b. Help
c. Assist
d. Aid
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Emasculate




9. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

T N E S B A
1 2 3 4 5 6

a. 123456
b. 245631
c. 654321
d. 136542
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. 654321




10. Choose the correct antonym for the below given word.

PALATINE

a. Authorised
b. Underprivileged
c. Entitled
d. Furnished
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Underprivileged




Post your comment

You may like