English Grammar and correct usage test - Nov 21, 2014

English Grammar and correct usage test – Nov 21, 2014


1. Choose the correct antonym for the below given word.

PALATINE

a. Authorised
b. Underprivileged
c. Entitled
d. Furnished
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Underprivileged





2. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

T N E S B A
1 2 3 4 5 6

a. 123456
b. 245631
c. 654321
d. 136542
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. 654321





3. Choose the correct synonym for the below given word.

GELD

a. Emasculate
b. Help
c. Assist
d. Aid
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Emasculate





4. Choose the odd man out

a. Tarapur
b. Kota
c. Kalpakkam
d. Paradeep
e. Narora
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Paradeep





5. Which alternative will best replace the underlined portion in the below given sentence.

i. The thrilling narrative caused the hair on the skin to stand erect.

a. Tension
b. Horrification
c. Terror
d. Horror
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Horror





6. In the below given passage, there are blanks which are numbered. Fill in the blanks choosing the correct alternative mentioned against each number.

It is 1 these days to talk of national competitive advantage. Not just 2, but politicians and bureaucrats are 3 beginning to use this phrase. This is a valuable concept, but it is 4 to fall into the mercantilist trap of believing the nations compete in the global market and policy – makers 5 the market share.

i. a. Fashionable b. Fashion c. Fashions d. Fashioning
ii. a. Business b. Businessmen c. Businesses d. Businessed
iii. a. Increase b. Increasing c. Increasingly d. Increased
iv. a. Easier b. Easiest c. Ease d. Easy
v. a. Determine b. Determination c. Determined d. Determines

i. a, ii. b, iii. c, iv. d, v. a
i. c, ii. d, iii. d, iv. c, v. c
i. d, ii. b, iii. c, iv. d, v. a
i. a, ii. c, iii. a, iv. a, v. d
View Answer / Hide Answer

ANSWER: i. a, ii. b, iii. c, iv. d, v. a





7. The sentence given below is mentioned in Active/ Passive Voice. Choose the correct alternative that best expresses the sentence in Passive/ Active Voice.

i. You should open the door.

a. The door should be opened by you.
b. The door will be opened by you.
c. The door would be opened by you.
d. The door might be opened by you.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. The door should be opened by you.




8. Choose the correct spelling from the below given options.

a. Concertena
b. Concertina
c. Cuncertina
d. Concertinaa
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Concertina



Post your comment

You may like