English Grammar and correct usage test - Nov 27, 2014

English Grammar and correct usage test – Nov 27, 2014


1. Rearrange the following alternatives to complete the below mentioned sentence.

A. Environment protection, forest conservation
B. Wildlife protection and prevention
C. The panel is examining laws pertaining to
D. Of air and water pollution

a. CABD
b. BCDA
c. DCBA
d. BACD
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. CABD




2. Choose the correct meaning of the idiom or phrase underlined in the below given sentence.

i. Have you managed to get the money, or is the wolf still at the door?

a. Drawing a good pay
b. To speak in a haughty manner
c. To be able to afford rent
d. To substitute
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. To be able to afford rent




3. Which alternative will best replace the underlined portion in the below given sentence.

i. A small sour red berry that grows on a small bush and is used in cooking

a. Cranberry
b. Loganberry
c. Blackberry
d. Raspberry
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Cranberry




4. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

B M F U L E
1 2 3 4 5 6

a. 124536
b. 342156
c. 654321
d. 236145
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. 342156




5. Choose the correct synonym or antonym from the below mentioned alternatives.

INCURSION

a. Indivisible
b. Indubitably
c. Indignant
d. Aggression
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Aggression




6. Choose the correct spelling for the word given below in the alternatives.

a. Marsupal
b. Marshupial
c. Marsupial
d. Marsipial
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Marsupial




7. Choose the correct antonym for the below given word.

OBLIGE

a. Release
b. Compel
c. Constrain
d. Impel
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Release




8. In the below mentioned analogy; choose the correct alternative that can replace the question mark showcasing the same relationship.

i. Reluctant : Keen :: Remarkable:?

a. Restrained
b. Striking
c. Usual
d. Evocative
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Usual




9. Choose the odd man out.

a. Gloomy
b. Calm
c. Dull
d. Tense
e. Distress
View Answer / Hide Answer

ANSWER: e. Distress




10. Choose the correct synonym for the below given word.

PERPLEXED

a. Blanched
b. Bewildered
c. Stunned
d. Floored
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Bewildered


Post your comment

You may like