English Grammar and correct usage test - Oct 08, 2014

English Grammar and correct usage test – Oct 04, 2014


1. Choose the correct meaning of the idiom or phrase mentioned below.

i. Sleight of hand.

a. A master stroke that wins in negotiations without people realizing it.
b. To relinquish
c. To get scared
d. To exact revenge
e. Escape after doing something wrong
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. A master stroke that wins in negotiations without people realizing it.




2. There are 2 sentences given below with two homonyms typed in bold which may be either mis – spelt or inappropriate in the context of the sentences. Read both the sentences carefully and decide on their correctness on the basis of the bold words.

i. Ill foregoes the pleasure and takes Carmen’s advice.
ii. She would have flung Scotland with England into the hell fire of Spanish Catholicism rather than forgo the faintest chance of personal revenge.

a. If only sentence i is correct
b. If only sentence ii is correct
c. If both the sentences are correct
d. If both the sentences are incorrect but can be corrected by interchanging the words marked in bold.
e. If both the sentences are incorrect and cannot be interchanged as well.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. If only sentence ii is correct




3. Choose the correct alternative that either represents the antonym or synonym for the below given word.

CAVALCADE

a. Flaunting
b. Cycle
c. Succession
d. Promenade
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Promenade




4. Which alternative will best replace below given sentence.

i. To prove a person or an argument to be wrong.

a. Confute
b. Congestion
c. Conger
d. Congeal
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Confute




5. Choose the odd man out.

a. Lapies
b. Stalactites
c. Cliffs
d. Sinkholes
e. Stalagmites
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Cliffs




6. Choose the correct spelling from the below given options.

a. Guted
b. Gutted
c. Gited
d. Guttid
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Gutted




7. In the below mentioned analogy. Choose the correct from the alternatives word that can replace the question mark displaying the same relation.

i. Reluctant : Keen :: Remarkable :?

a. Usual
b. Restrained
c. Striking
d. Evocative
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Usual




8. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

M L C O N U
1 2 3 4 5 6

a. 134256
b. 145623
c. 654321
d. 342615
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. 342615




9. Choose the correct synonym for the below given word.

SYCOPHANT

a. Chisel
b. Sponge
c. Lackey
d. Ding
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Lackey




10. Choose the correct antonym for the below given word.

LIDDED

a. Unmasked
b. Shielded
c. Sheathed
d. Varnished
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Unmasked



Post your comment

You may like