English Grammar and correct usage test - Oct 10, 2014

English Grammar and correct usage test – Oct 10, 2014


1. A sentence has been divided into four parts. Choose the alternative that contains error. If you find no error then choose the option ‘e’.

a. The two brothers are
b. Quarrelling again
c. Each one wants
d. The cake and neither of them have any manners
e. No error
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. The cake and neither of them have any manners




2. Rearrange the following alternatives to form a coherent sentence.

A. And even manipulative
B. Women’s language
C. Tends to be indirect
D. Indiscreet, tactful

a. ABCD
b. BCDA
c. DCBA
d. ACDB
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. BCDA




3. Choose the correct meaning of the idiom or phrase underlined in the below mentioned sentence.

i. Riya poking fun at me for my blunder was like the pot calling the kettle back, she has goofed up too.

a. To pass off as trivial
b. To find fault with
c. To go through rough circumstances and survive
d. To blame another for a fault that one has in equal measure
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. To blame another for a fault that one has in equal measure




4. In the below mentioned analogy. Choose the correct from the alternatives word that can replace the question mark displaying the same relation.

i. Starvation is related to Nutrition in the same way as exhaustion is related to__________?

a. Courage
b. Energy
c. Bravery
d. Freshness
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Energy




5. Choose the correct spelling from the below given options.

a. Enclitic
b. Encletic
c. Enclytic
d. Anclitic
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Enclitic




6. Find the odd man out

a. Ruffian
b. Criminal
c. Gangster
d. Paragon
e. Pirate
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Paragon




7. Choose the correct synonym for the underlined word in the below mentioned sentence.

i. Like most successful romances of Chivalry, it had a numerous progeny.

a. Lineage
b. Clutch
c. Seed
d. Descendants
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Descendants




8. Which alternative will best replace below given sentence.

i. A condition in which the brain becomes swollen, caused by an infection.

a. Encephalopathy
b. Encephalitis
c. Achondroplasia
d. Emphysema
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Encephalitis




9. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

C H U I N R
1 2 3 4 5 6

a. 123456
b. 654321
c. 361245
d. 165423
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. 361245




10. Choose the correct antonym for the below given word.

BURGEONING

a. Diminish
b. Mushroom
c. Thrive
d. Sprout
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Diminish



Post your comment

You may like