English Grammar and correct usage test - Oct 15, 2014

English Grammar and correct usage test – Oct 15, 2014


1. The sentence given below is mentioned in Active/ Passive Voice. Choose the correct alternative that best expresses the sentence in Passive/ Active Voice.

i. She was sent a cheque for 1000 Dirhams.

a. Somebody will send her a cheque for 1000 Dirhams
b. Someone shall send her a cheque for 1000 Dirhams
c. Someone sent her a cheque for 1000 Dirhams
d. Someone will be sending her a cheque for 1000 Dirhams.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Someone sent her a cheque for 1000 Dirhams




2. Two sentences are given below. Combine both the sentences in a way so that the meaning of both the sentence should remain the same. Choose the correct option.

i. He studied for the test. He felt confident.

a. Studying for the test…
b. While studying for the test…
c. When studying for the test…
d. None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Studying for the test…




3. Rearrange the following alternatives to form a coherent sentence.

A. Once properly acknowledged
B. Can be dealt with
C. The problems
D. In the banking system

a. ABCD
b. DCBA
c. CDBA
d. CDAB
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. CDAB




4. Complete the below mentioned sentence using the appropriate alternative.

i. Unlike all his elder brothers who preferred salaried jobs, Albert had an __________ business and started a shop.

a. Attraction to
b. Aptitude for
c. Affinity to
d. Affliction for
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Aptitude for




5. Choose the odd man out.

a. Cut-fit
b. Coat
c. Bow
d. Shirt
e. Trousers
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Cut-fit




6. Choose the correct alternative that either represents the antonym or synonym for the below given word.

i. Menage

a. Line
b. Ancestors
c. Control
d. Regime
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Ancestors




7. Select the correct alternative that represents a similar relationship as shown in the below given example.

i. Genre : Gothic

a. Disposition : Mercurial
b. Bacchanal : Saturnalia
c. Theosophy : Religion
d. Somnolence : Madness
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Disposition : Mercurial




8. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

L A K S E
1 2 3 4 5

a. 12345
b. 54321
c. 23154
d. 41235
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. 41235




9. Choose the correct spelling of the below given words.

a. Punet
b. Punnit
c. Punnet
d. Puniet
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Punnet




10. A sentence has been divided into four parts. Choose the alternative that contains error.

a. The chirping of a lone bird was
b. The
c. Only
d. Sound to hear
e. No error
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Sound to hear



Post your comment

You may like