English Grammar and correct usage test - Oct 26, 2014

English Grammar and correct usage test – Oct 26, 2014


1. Choose the odd man out.

a. Neigh
b. Roar
c. Hiss
d. Grunt
e. Thump
View Answer / Hide Answer

ANSWER: e. Thump




2. Two sentences are given below. Combine both the sentences in a way so that the meaning of both the sentence should remain the same. Choose the correct option.

i. It rained for three days. The streets in my neighbourhood flooded.

a. So
b. For
c. As
d. Then
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. So




3. Four sentences on the same theme are given. Choose the best alternative that represents the sentence grammatically and logically correct.

a. The main impact on weather and climate come from two distinct jet stream systems.
b. The main impact of weather and climate come from two distinct jet stream systems.
c. The main impact on weather and climate comes from two distinct jet stream systems.
d. The main impact from weather and climate comes from two distinct jet stream systems.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. The main impact on weather and climate comes from two distinct jet stream systems.




4. In the below mentioned analogy. Choose the correct from the alternatives word that can replace the question mark displaying the same relation.

i. Forfeit : Surrender :: Remit : ?

a. Confiscate
b. Perceive
c. Exempt
d. Cancel
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Cancel




5. There are 2 sentences given below with two homonyms typed in bold which may be either mis – spelt or inappropriate in the context of the sentences. Read both the sentences carefully and decide on their correctness on the basis of the bold words.

i. Basal cell cancer starts in the lowest part of the epidermis.
ii. Add the pine nuts and basil and mash the puree to a paste.

a. If only sentence i is correct
b. If only sentence ii is correct
c. If both the sentences are correct
d. If both the sentences are incorrect but can be corrected by interchanging the words marked in bold.
e. If both the sentences are incorrect and cannot be interchanged as well.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. If both the sentences are correct




6. A sentence has been divided into four parts. Choose the alternative that contains error. If you find no error then choose the option ‘e’.

a. They were conferred all
b. Manners of rewards
c. Which they
d. Deserved well
e. No error
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Manners of rewards




7. Choose the correct meaning of the idiom or phrase underlined in the below given sentence.

i. He threw down the gauntlet and challenged the knight to a duel.

a. To tame a person
b. To try to involve
c. To subside
d. To challenge someone
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. To challenge someone




8. Choose the correct spelling from the below given options.

a. Frolick
b. Froleck
c. Frolic
d. Frolieck
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Frolic




9. Which alternative will best replace below given sentence.

i. It is a soft silver – white metal.

a. Fusty
b. Fustian
c. Futon
d. Fuze
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Fustian




10. Choose the correct alternative which represents the antonym for the below given word.

INTERMEDIATE

a. Biased
b. Intervening
c. Common
d. Central
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Biased


Post your comment

You may like