English Grammar and correct usage test - Oct 28, 2014

English Grammar and correct usage test ā€“ Oct 28, 2014


1. Choose the odd man out.

a. Goblin
b. Imp
c. Gnome
d. Goblet
e. Djinn
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Goblet




2. Two sentences are given below. Combine both the sentences in a way so that the meaning of both the sentence should remain the same. Choose the correct option.

i. Geetika gathered the pictures. She could arrange them in a special album for her family.

a. And
b. Then
c. So
d. For
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. So




3. Four sentences on the same theme are given. Choose the best alternative that represents the sentence grammatically and logically correct.

a. They are mere beginnings.
b. There are mere beginnings.
c. These is mere beginnings.
d. These are mere beginnings.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. These are mere beginnings.




4. There are 2 sentences given below with two homonyms typed in bold which may be either mis ā€“ spelt or inappropriate in the context of the sentences. Read both the sentences carefully and decide on their correctness on the basis of the bold words.

i. Books and serial boxes had tumbled to the floor, but there was no other damage.
ii. Story starts to begin cereal career, and public gets stirred up.

a. If only sentence i is correct
b. If only sentence ii is correct
c. If both the sentences are correct
d. If both the sentences are incorrect but can be corrected by interchanging the words marked in bold.
e. If both the sentences are incorrect and cannot be interchanged as well.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. If both the sentences are incorrect but can be corrected by interchanging the words marked in bold.




5. In the below mentioned analogy; choose the correct from the alternatives word that displays the same relation.

Traitor: Disloyalty

a. Manager : Administration
b. Hope : Pessimism
c. Rebel : Defiance
d. Executioner : Reliability
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Rebel : Defiance




6. A sentence has been divided into four parts. Choose the alternative that contains error. If you find no error then choose the option ā€˜eā€™.

a. He would not have made
b. The mistake if
c. He would have
d. Consulted the right book.
e. No error
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. He would have




7. Choose the correct meaning of the idiom or phrase given below.

i. A bolt from the blue

a. Rarely
b. A shocking news
c. To disperse
d. To reveal
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. A shocking news




8. Which alternative will best replace below given sentence.

i. A unit for measuring distance.

a. Hectometre
b. Hectolitre
c. Hectic
d. Hector
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Hectometre




9. Choose the correct spelling from the below given options.

a. Eaxpostulate
b. Expostlate
c. Expostulete
d. Expostulate
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Expostulate




10. Choose the correct synonym for the below given word.

HEDONISM

a. Savour
b. Thrill
c. Debauchery
d. Zest
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Debauchery



Post your comment

You may like